Monday, April 4, 2011

celaka


mmg cilakoi.


celaka? kenapa.

bila balik rumah johor awal bulan lepas, ada je kejutan yang tak berapa nak happy. ayah eksaited. "adik, ada orang nak berkenalan...tu poskad.. duda tuu. HAHA" ha? terkejut aku.sumpah. dulu ada penah kes macam ni gak. masa tu sakan suka masuk contest dalam galaxie. tak tahu mana silap. address and details tiba-tiba ada dalam column yang page galaxie last sekali. ala, yang looking for friends and wutsoever. masa tu kes lagi celaka. lebih kurang satu kotak surat, poskad dan macam-macam surat dapat.cintan cintun. melayu ada. india ada. cina ada. bangsa lain pun ada. haha. desperate jugak manusia dalam dunia ni. memang selamat lah, no phone tak diexposed. kalau tak, memang menempuh bala bencana.

poskad ni. dari siape tah.divorced. cab driver.ampang pulak tu.sumpah scary nak naik taxi. mcm haram. aku dok pikir runsing, celah mana tau alamat rumah ni. setahu aku sejak kes dlu, memang tak masuk apa-apa contest dah. kalau issue pasal cab, lagi horror dulu. naik cab dgn sister. driver tu bawak route yang agak jauh and siap request nak no phone and seems like MEMAKSA. horror. driver tu, spectacles and chubby banyak. means, kalau dia duduk tu terkeluar la. nasibla mase tu, both of us sit at the back. my sis speechless and aku mcm biasa tergamam 2 minit pastu terus shoot ayat macam-macam. tak kasar tapi sinis. yang penting, terpaksa berjalan jauh sbb nak FAKE the real house we both stay. gila kau, kalau dia tau rumah. nak mampos?


notakaki: dunia tidak lagi selamat? r u sure?

3 comments:

ZoOLhEaLmE said...

wow! ramai nye peminat. mcm artis la plak. hahaha

cik fara @ fanadz said...

awak dgn maisu ke kene mase tuh? seram2.

мyΞ'™ said...

adik: haha

k.faranad: yezzza...