Friday, December 26, 2008

kalo result teruk, siap kamu!

layan lagu james morisson-you make it real..

result dah keluar.alhamdulilah~ aku da bitao mak ayah ngn akak2 aku.. aku mintak handphone yang harga rm97. tu aku ckp kt mak. kunun2 angel la mintak yg murah2 je. aku ckp kt akak aku plak, aku nk handphone 3G. aku tak kira. HAHHAHA..suke2 je mintak2. kalo result tu 4.0 takpelah.huuu..bleh aku mintak keta sebijik. :)
aku teringat mase skolah rendah dulu. ayat pancing yg tipikal nk suh score exam "kalo adik dpt sume A, mak belikan mainan tu." mainan tu macam2 la.haha..paling xleh blah dulu barbie doll! ahaha, mmg shit! biase la tu, budak2.kalo tak pancing ape2, mmg x blaja la aku. dulu aku, kalo ape aku nk aku tak dpt mmg aku takkan blaja..kecik2 da pandai protes.hohohoh..tabiat ni mmg smpai skang..ishk.ishk nk buat cmne, anak bongsu.. ape aku nk, sume dpt. tap, skang still lagi dgn perangai yg same cume takdelah smpai aku tak dpt, aku akan jalan blakang sambil hentak2 kaki skali pastu buat muke mcm celaka ngn mulut muncung2 sbb tak dpt ape aku nk. HAHAHA.budak kecik.. aku rs bodoh perangai aku time tu.sungguh tak matang... mmg la doh,kecik lagi! emm, perangai skang. aku mintak je ape aku nk. parents aku akan bagi, tap mesti dengan pesan. "Ha, adik..ayah nk tengoh result nantik! teruk! Siap! " mcm kne ugut. sbb tu bile exam, aku siket pressure. sbb nk score..huu.. tap, xpelah. ugutan aku tu berbaloi sbb aku score at last.huu.alhamdulilah :P
tinggal satu sem je ni nk graduate.insya'allah la.harap la. aku ckp kt yanti "lepas grade, aku nk bersosial! aku tak kira!" ni sume sbb aku tak dpt g twisties bingit kt sunway 20/12 aritu.. so, aku dah ber'vow' mcm tu. yanti ckp " ha, pegi la.pegi..kalo ko mati mase tgh bersosial tu. nntik org tanye mak ko. eh, anak ko mati pasal pe? mak ko sanggup ke nk jwb "oh, die mati mase konsert estranged" ? " terdiam jap yanti ckp cmtu. ok, sebenarnye bukan yanti yg ckp.die ulang balik ayat alida..hu, alida kan angel~ woot!
aku tinggal sorang ni..patutnye kne pegi lab, tap takde transport. sedey gile! so, aku melangut dpn laptop ni..smbil chat ngn yanti yg kt library.mlm ni aku blik. balik pegi jmpe kekasih hati.phewiit! pastu pagi ni, farah ajak pegi alor star. die nk g maxis center. kangar mmg kodi, takde maxis center. tah pape. kangar mmg kodi. seb bek tgl sem last je. aku tatau nk ikut ke tak..alor star ade ape? wayang mcm celaka..bowling pon ok gak.. shopping bleh la.. emm, sume kne pakai duet..damn! mne de sen doh! saving ni. tgu ptptn. lmbat lagi. huu, tensen betul.. (lagu scream- Timbaland feat keri hilson & Nicole scherzinger berkumandang)
mlm tadi buat masker guna telur.ok, yg putih shj..thnx asma'. rs mcm muke licin je. HAHAHA. mlm tad pakai masker sampai tdo2, naseb yanti kejut aku yg mcm kasar bru aku nk bangun..syiok wo, pakai masker tu pastu tdoo.mmg layan. :D yanti tak buat, sbb pagi smlm die dah pegi buat facial treatment.
alkisah, pagi smlm. tujuan ke kangar. beli ink printer dgn makan. last2, pegi cuci rmbut. kos rm12. mase yg diambil : 30 minit. pastu facial treatment.kos rm35. masa 2 jam.. uh, tu sume yanti je yg buat. aku melangut teman die..huu, pastu mlm tadi.yanti blanje aku ayam drumstick KFC! maseh yanti!!! hehehe..best!
aku rase mcm nk sesuatu nk keluar dr anggota bdn ku.oh, aku perlu ke tandas.perasaan ni tak dpt disangkal lagi. ya,aku nk terberak.

lagu dangerous-akon berkumandang..

p/s: sakit gile kaki.first time jogging setelah hampir setahun tak bersenam..
mye :)

Monday, December 22, 2008

esok hari yang berdebar-debar

mari buat survey.
mari!


1) bekas kekasih saya?
ohh, saya tiada kekasih sebelum ni.betul!

2) Saya sedang mendengar
lagu powerless dr nelly furtado..layan~
3) Mungkin saya
Patut buat chpater 1,2,3 utk project final year saya..tap, malasnye!
4) Saya suka
Bila saya happy.gembira dgn apa yg sy buat dan hasil yg saya nak.oh,bahagianya~

5) Sahabat baik saya?
ada dimana-mana..
6) Saya tak paham?
kenapa ade manusia yg buang bayi bersepah-sepah..hoi, gila!

7) Saya kehilangan..
kekuatan utk bercakap dihadapan org ramai..waah, gabra!
8) Ramai berkata.
ape? entah! mane nk tau!

9) Makna nama saya.
oh,sy tak tau..sungguh!

10) Cinta itu
melalaikan! sungguh!
11) Di suatu tempat, seseorg itu
sedang merindui sy.oh, yeala tu kan cebol! :)

12) Saya akan cuba
utk rajin! chayok!!!
13) Henpon saya
motorola yang 'chokia' dan nokia yang xde lampu.

14) Bila saya bangun tido
Gosok mata.pegi toilet.mandi etc (haish, tu pun nk cite ke?! wtf)

15)Saya paling meluat
bila kwn2 sy turut same meluat.HAHAHA.

16)Party adalah
oh, its a sin! chewah!

17)Haiwan paling cute penah sy jumpe
oh, hamster.cute!
18)Peringkat umur yg menyeronokkan
dua-puloh!
19)Hari ni
Saya pegi lab.makan ikan keli! yeayh! makan cendol.
20) Malam ni
slebret bday k.nor~ wee :o
21)Saya betul-betul ingin
jumpa dia-cebol! oh, rindu nye :P
22)Bila tengok dicermin pagi tadi
oh, gemoknye saya..ishk.ishk



esok hari yang mendebarkan.results!!!! oh, ape akan jadi pd result aku? tgu dan lihat je la.harap2 oklah..Amin~ layan lagu shontelle tak? t-shirt? emm, aku tak dpt g jmpe enha @ Estranged kt sunway.sedey sgt~ huu..harini, aku nanges.sbb sakit ati dgn SV aku.ishk.ishk..rase mcm nk bergaduh je dgn org-tuha tu..tap, mimie pesan "mai, jgn la balah dgn bapak.kang effect marks utk fyp plak.susah.." hu..mmg betul.ade pnah skali aku da world war dgn die.kali ni, aku mmg geram gile..bleh die ckp aku plg relax?! wah, tak leh terima aku siot! padehal, aku susah payah mcm2.agak2 la, takkan sume bende aku buat nk report kt die?! ingat aku ni budak kecik ape..pandai2 la aku buat...haish, mmg panas siot! ah, lantak la.die org-tuha ok?! malas nk layan! cebol pon ckp "alaa, biarlah..relax je..buat je keje tu..jgn pk sgt.." emm..betul gak tu..baik aku settlekan keje..


lately ni.mate aku asek sakit je.merah2 n gatal2.ishk..tensen seyh..da letak eye-glo dah.tap, tak elok2 gak.ishk..tensen..
(sgt sakit mata.naseb bleh cover dgn spec.uhh..)

p/s: gila boring duk bilik sorg2..aku nk pegi lepak rumah yanti.oh,die ni pengkecoh yang hebat bila digabungkan dgn alida..ohh, sgt hebat..(tepuk-tepuk). baru seronok..mari lepak bersama..mari!!

mye :)

Sunday, December 21, 2008

buang masa siket

dalam rumah ade aku je.gile boring ko tau. sekor-sekor da balik rumah.aku plak bru je smpai hostel.sampai2 je kwn-kwn aku dr umah lain sakan cite hantu. aku gak gatal tnye. "ey, ape cite? stori la weyh! ". mmg mulut aku cabol..lepas dgr cite aku tros tdo dgn diorg. (ok, aku bukan lesbo..) dah empat hari aku tak buat keje..duet semakin habes..mane tah pegi duet ni, asek suke berjalan je..(haish, aku da pesan kt duet jgn asek jalan2 je..kan da abes..diorg yg degil..) semalam aku pegi pc fair..korek2 dlm wallet ade sekeping dua je duet merah..ishk, nk beli ape ni..jalan punye jalan aku beli casing mp3 aku 5 hingget. ahahaha..layan je. pastu jalan2 lagi, aku rembat mp3 modulator letak dlm keta.. kwn2 aku tnye "mai, ko nk letak dlm keta sape?" ..terpk kejap, entah!! aku mane de keta!..HAHAHA..mmg budus.biarlah, aku beli 18 hingget je..lantak la aku nk bagi sape..bagi kt cebol pon ok gak kan? hehe..sbb mgu depan aku nk g jmpe die..wowowowo..best best. :)


layan movie histeria dgn marina (die penakut, tap cmne die bleh terpengaruh dgn aku nk tgk cite ni ntah..lantak la..heheh)...best gak cite ni..yanti, alida ngn k.huda layan cicakman 2: planet hitam. (ohh, sya x gemar cite melayu yg mcm tah pape..bukan berlagak, tap serious ni la..) tap, kejadian bodo dlm wayang. aku melatah (opocot..mak engkau!! ) tipikal melatah, ok? mcm bangang jap rs dlm wayang..org sebelah aku da gelak2..Ah, lantak la.. ok, mari aku cite pasal histeria ni.


Kan sekarang kejadian histeria atau meracau-racau mmg kerap berlaku kt sekolah asrama..aku tau la, sbb aku skolah asrama..histeria ni pasal ade satu geng nakal (hahahaha, budak2 rebel..so, tipikal!) name Pink Ladies (ohh, geli siot!) .murni.allisa.junita.tini.marina.zeta.jenny.kerek. diorg ni start drpd buat2/main2 kene histeria la konon lepas gatal pegi puja2 penunggu busut sampai kene panggil bomoh dtg skolah..sbb diorg ni menipu, diorg kene denda stay kt skolah n stay kt hostel yang old-skool ni selame 3 hari.student lain sume balik cuti doh! .diorg ni tatau pon mentera yang diorg bc mase puja2 ni adelah betul2 dan bukan memain.. malam pertama stay kt sane, junita jalan2 pastu nmpak tukang kebun ni tanam ape bende tah. die pon gali balik dan amik..kirenye die amik bukan milik die la..cis..pencuri sungguh.. die bagi bende tu kt murni. malam tu jugak die nk pegi jumpe cikgu helmi.ok, ade affair la kirenye.. (oh, ini cikgu sungguh hensem oo...adi putra? hensem ke? wtf ) malam tu jugak, jenny atau junita ni kene bunuh dan cikgu helmi pon kene bunuh.. start dari hari tu, sorg2 kene bunuh.. marina kene bunuh dalam tandas (oh, tipikal punye tempat nk mati...) pastu, diorg ni jadi panik. kerek dan tini larikan diri..tap, tini mulut mcm lahanat gaduh dgn kerek.kerek panik pastu die bunuh tini. (kes berebut boifren..ahh) pastu, kerek plak mati..skang tinggal alisa,zeta dan murni..murni jadi mcm org gila la, sbb die nmpak kwn die yang mati dlm toilet..lepas tu, zeta mati seterusnya yang last skali allisa mati dalam kereta depan mata murni..

Murni ni selalunye kene buli dgn member2 pink ladies ni..so, die jad suspek dlm kes pembunuhan ni.,tap, doktor sakit mental cakap yang murni ni sakit Paranoid Schizophrenic, mcm sakit mental la..scene yang last, murni tgh baca mentera sambil ditemani penunggu busut yang buruk gile yang bunuh kwn2 die..humph..

Murni tu liyana jasmay
Alisa tu Scha (gf fahrin..hahaha)
Zeta tu Reana (ex-gf Pierre)
Junita tu Ayu
Kerek tu Noris ( pelakon baru..)
Tini tu Talya
Marina tu Ainul Aishah
aku tak paham sgt cite ni..buduh.buduh.buduh.

terdetik rase regret sbb x tgk cicakman 2 : planet hitam.haish..

kan da buang mase..haish.

p/s: penah dgr x? 1 .bilik lampu tak de air? 2. tress iaitu combination stress + tekan.
mye :)

Wednesday, December 17, 2008

bile nk jmpe ni?




estranged

aku sgt suke diorg.

seriously.

lagi2 guy with emo hairstyle..ohh, saya sgt suka anda.

hanafi a.k.a enha


nani penah jeleskan aku dgn satu gamba tu..enha letak tgn die atas bahu nani..eleyh, die terpakse buat sbb tgk abg beruang ko besar sgt..HAHAha

mase diorg dtg mini jam kt alor star, xdpt g.performance mane2 pon xdpt g.haish..20th dec ni kt elephant walk kt sunway lagoon..dapat ke tak pegi ni? haish...

sedey betul la x dpt nk ber-sosial ni.

"Tibalah waktu untuk bersedar
Kerana giliran sudah menyuruh
Yang pasti yang panggil itu suci lagi"
(ohh,ini lirik lagu, ok?)

ok, aku nk sambung dengkur..

mye :)



p/s: kol 3 pagi bangun..teringat kt estranged..haish, bukan nk buat solat tahajud ke..ishk ishk..

Tuesday, December 16, 2008

hubungan ni sampai mana?

(adekah hubungan ni hanya seperti kerusi kosong biasa yang diletakkan bersebelahan mcm kerusi menunggu gilliran masuk bertemu doktor atau kerusi yang cantik dihiasi bunga2 diletakkan disebelah smbil direnjis2 oleh ahli keluarga dan diwarnai dengan hilai tawa kemeriahan saudara-mara dan paluan kompang..)


lelaki ni aku kenal da hampir setahun lebih. die muda 2 tahun dr aku.

semalam die ckp cmni..

cebol : 'ada 3 bende penting utk pilih buat bini.'

sy : 'ape die?'

cebol : '1 : agama. 2: harta -benda 3: paras rupa'

sy : 'ohh, yeke..'

cebol : 'syg da ade paras rupa, harta benda..bby nk bimbing agama..'

sy : 'oh, so sweet..baiklah...'

aku tak pasti hubungan ni sampai mana..tap,aku harap sampai ke jinjang pelamin..(pergh, kodi siyal!! ) hey, serious neh! aku tak bleh berhenti berfikir tentang ni.dah hampir 3 bulan aku x jmpe die. ohh, rindunye saya kt awak,cebol..sungguh!
tahan ke aku nk tunggu die ? sanggupkah die menerima aku yang lagi matang (ok, fine..tua ok?)ini? sanggupkah die tunggu aku? ..emmmhhh.ishk..ishk.. haish.


entri ni berdasarkan entri nani. sampai mana? (da bc byk kali..asek terpikir je nani..)


mye :)



p/s: mungkin conversation tu tak se-accurate atau sebenar-benarnye..tap, die lebih kurang cmtu lah..sorry, cebol..syg lupa! hehehe..

Sunday, December 14, 2008

mari menari bersenam kuruskan badan.mari!!

video

mari menari bersama-sama.

kuruskan badan.

ayuh! mari!

mye :)

p/s: perasan tak yang diorg ni banyak gerakkan tangan je..nk kuruskan tangan je ke? wtf.

Friday, December 12, 2008

perut kembong

ade satu entri sebelum ni.aku delete..nape? saje je.sebab mcm boring..(ala,entri sebelum ni mmg boring pon..eleyh)
aku gemok.aku nk diet.so, aku x makan malam..aku siap-siap buat air pearl choco kacip fatimah ( pergh..gile minum kacip fatimah memalam neh ) 2 paket pastu tambah susu nespray sebab nak kenyang...tap, ayah pakse aku suh makan dgn die..

ayah : adik, jom makan..

aku : aalaaa..

ayah : ni ade ikan siakap sweet n sour..kacang botol yg adik suke tu..

aku : aaa..gulp.(sambil telan air liur)

ayah : ni mak masak lagi satay goreng.. jom la.

aku : yealah..(redha...)


cmtu la,ayah aku umpan aku suh makan skali ngn die.mak awal-awal da surrender tamau makan..maka, aku pon makan dgn selera sekali..makan.makan.makan..
tibe-tibe teringat air pearl choco 2 paket tambah susu nespray..alamak! lepas makan, aku rehat2 jap minum air ECPI (korang tau x? air minumam yg penuh khasiat..mak aku ckplah..)..pastu aku pon minum air 2 in 1 tu..
beberapa minit kemudian.....
perut aku kembung..keras..
kandungan dlm perut :
air kosong + air pearl choco + susu nespray + ikan siakap + ulam kacang botol + satay goreng..
serious.xleh blah seyh..dah mcm ular sawa.

mye :)
p/s: at last, aku muntah segala-gala kandungan yg dinyatakan diatas..urggh!!! perut kembali kosong..haish..

Thursday, December 4, 2008

i love you

(akak aku n ayah..ayah!!Hi!! sambil lambai tgn)

(akak aku buat aksi manje di smping pizza..semate-mate nk jeleskan aku..eley,xjeles pon)


(tadaaaaa...ok,fine..aku jeles..especially, deli wing..faveret aku!!)


(the only sisters that i've got..and i really love them sooo much)

(mak..dah terer pkai webcam sndrik..sbb mase ni akak aku xde nk tolong..die da g pineng.)

(akak aku kt hostel usm,penang..)



***

aku kt perlis.mereka di johor.

pernah x rase rindu yang membuak-buak??..

aku dah rase skang..ishk.ishk

rindunyeeee~


mye :)

Tuesday, December 2, 2008

mengeluh


*sigh*

(gaya mengeluh..jika anda rase bentuk bdn yg dilakar seperti aku..itu sume satu penipuan..sungguh!)


arini pagi-pagi aku bgn awal.dgn yakin aku nk buat final year project dgn partner aku.tap, partner aku sakit mata.adeh!haishhh...aku mengeluh.aku msg partner aku yg lagi sorg.emm, msg x balas.tepon x angkat.emm, tido lagi ni.haishh..mengeluh..lagi 2 partner, diorg balik kmpung.alamatnye, aku sorg la ni..haish..mengeluh lagi..aku pegi lab muhibah.msg technician.mintak kunci lab yg kt dragon..ni bukan raksasa, it just name,ok? name lab ni lab aku buat final-year -project..aku stay kt lab muhibah kejap lepas amik kunci.aku duduk kt bench depan lab.aku tepon mak.

aku : 'samekom mak, buat ape.

mak : 'takde buat ape..tgh tgk tv, ptg kang mak pegi jage pekse SPM

aku : 'ooo'

mak : 'nape?

aku : 'xde pape..saje je..rindu.homesick.'

mak : 'eleh, mengade-ngade.'

banyak lagi aku borak dgn mak.berselang-seli dgn ayah..aku cite mcm-mcm, keadaan aku mase buat project kt perlis ni (project,makan,transportation). yg penting aku cite kt mak psl transportation la.(sebab itu yg jadi burden kt aku ..).pastu aku saje nk bgtau mak, aku pegi lab kt dragon jalan kaki.mak marah gile.mak takot aku kne kidnapped..ade ke org nak kt aku? mak ckp sekarang manusia mcm syaitan..takut aku..mak nasihat mcm-mcm, tibe-tibe aku menangis..mcm-mcm dlm otak aku yg aku pk..aku xde motor atau kereta nk pegi buat final year project.bas pon x jalan mase cuti ni.aku asek tumpang org sane-sini.naik segan pon ade.tap, nk buat cmne..terpakse..aku jadi sebak sbb hidup aku tak senang mcm org lain..aku x harap nk senang pon, tap entah la.lesen pon xde..lepas graduate baru bleh buat.haish..mcm-mcm la..haish. mengeluh lagi..aku sebak..susah betul keadaan aku skang..mcm pathetic.sedey..hurm..ayah selalu pesan 'biar susah-susah dulu, baru senang kemudian'. rase mcm kolot kan ape yg ayah ckp, tap bile pk balik..mmg betul pon.xde ape yg senang ni sebelum susah..mesti susah dulu, baru senang. mcm duet. bukan senang2 je bleh dpt, kne usaha, keje etc..haish..


aku mengeluh.mcm beban kt aku psl final year project aku ni.dah la last minute kne tukar tajuk.tajuk bukan simple..complicated plak tu..kelam-kabut aku g library carik references.siap ade sessi lawatan ke sume bilik pensyarah, tnye psl final year project aku..sbb da 2 kali aku buat x jadi...huu, sampai at one time aku give up..aku muhasabah diri sndrik..pk positif..pastu, semangat tu ade balik.hurm..duet pon tgh nazak..kne saving..tap, ade gak siket2 aku membazir..ishk..ape la nk jadi.naseb ade kekaseh hati yg sudi membantu..thnx cebol..


lepas aku berjalan agak laju (sbb takot...sorg2) pegi lab dragon tad.aku bukak lab pastu aku setup mane yg perlu.tgu techinican..dalam sejam lebih, siap la keje aku.fuhh, nasib kali ni.project aku ni menjadi..3 sample menjadi akhirnye..alhamdulilah..aku sgt thankful.aku carik member2 kt area situ.nasib mmg baik, sbb die pon nak blik umah.aku follow die..sebelum smpai uma, die singgah pekan..beli food.aku pon beli food kt kedai mamak..sbb itu je yg dekat.aku amik nasi kandar..RM4.50.mahal!!! aku amik nasi separuh dgn ayam madu..itu pon 4.50? kalo nasi penuh? RM6.00??haish...aku mengeluh lag..


banyak sgt aku mengeluh.mcm x bersyukur dgn ape yg ade.akak aku slalu bising.jgn mengeluh,hidup ni bukan hampeh kalo kte tak buat die hampeh.kne berusaha dan bersyukur..tap, aku ni degil..sume bende nk senang..haish..start from now, aku kne bersyukur dgn ape yg ade.aku nk ucap terima-kasih pd kwn2 yg aku slalu tumpang kereta..esp : ayong, k.nor, alin, ina, ail ing dsb.. thanks juge pd SV yg blanje mkn..aku dpt saving duet siket..thnx juge pd mak ayah n akak yg slalu support fulus n moral..thanks juge pd kekaseh hati..memahami kerjaya saya..chewah. thanks pd kwn-kwn yg sudi membantu dlm final-year-project ku,walaupun xsiap lagi..huuu..__-blank__


emm..cukopla kot.aku mengeluh...aku nk tdo plak.sbb dah lewat.esok aku kne bgn awal pegi lab lagi..haish..okla wslm~

(babaii.....aku lega da siket..dpt tido dgn nyenyak..amin.)



mye :)



p/s: cube kira berapa byk 'haish' dan 'mengeluh'...