Tuesday, December 2, 2008

mengeluh


*sigh*

(gaya mengeluh..jika anda rase bentuk bdn yg dilakar seperti aku..itu sume satu penipuan..sungguh!)


arini pagi-pagi aku bgn awal.dgn yakin aku nk buat final year project dgn partner aku.tap, partner aku sakit mata.adeh!haishhh...aku mengeluh.aku msg partner aku yg lagi sorg.emm, msg x balas.tepon x angkat.emm, tido lagi ni.haishh..mengeluh..lagi 2 partner, diorg balik kmpung.alamatnye, aku sorg la ni..haish..mengeluh lagi..aku pegi lab muhibah.msg technician.mintak kunci lab yg kt dragon..ni bukan raksasa, it just name,ok? name lab ni lab aku buat final-year -project..aku stay kt lab muhibah kejap lepas amik kunci.aku duduk kt bench depan lab.aku tepon mak.

aku : 'samekom mak, buat ape.

mak : 'takde buat ape..tgh tgk tv, ptg kang mak pegi jage pekse SPM

aku : 'ooo'

mak : 'nape?

aku : 'xde pape..saje je..rindu.homesick.'

mak : 'eleh, mengade-ngade.'

banyak lagi aku borak dgn mak.berselang-seli dgn ayah..aku cite mcm-mcm, keadaan aku mase buat project kt perlis ni (project,makan,transportation). yg penting aku cite kt mak psl transportation la.(sebab itu yg jadi burden kt aku ..).pastu aku saje nk bgtau mak, aku pegi lab kt dragon jalan kaki.mak marah gile.mak takot aku kne kidnapped..ade ke org nak kt aku? mak ckp sekarang manusia mcm syaitan..takut aku..mak nasihat mcm-mcm, tibe-tibe aku menangis..mcm-mcm dlm otak aku yg aku pk..aku xde motor atau kereta nk pegi buat final year project.bas pon x jalan mase cuti ni.aku asek tumpang org sane-sini.naik segan pon ade.tap, nk buat cmne..terpakse..aku jadi sebak sbb hidup aku tak senang mcm org lain..aku x harap nk senang pon, tap entah la.lesen pon xde..lepas graduate baru bleh buat.haish..mcm-mcm la..haish. mengeluh lagi..aku sebak..susah betul keadaan aku skang..mcm pathetic.sedey..hurm..ayah selalu pesan 'biar susah-susah dulu, baru senang kemudian'. rase mcm kolot kan ape yg ayah ckp, tap bile pk balik..mmg betul pon.xde ape yg senang ni sebelum susah..mesti susah dulu, baru senang. mcm duet. bukan senang2 je bleh dpt, kne usaha, keje etc..haish..


aku mengeluh.mcm beban kt aku psl final year project aku ni.dah la last minute kne tukar tajuk.tajuk bukan simple..complicated plak tu..kelam-kabut aku g library carik references.siap ade sessi lawatan ke sume bilik pensyarah, tnye psl final year project aku..sbb da 2 kali aku buat x jadi...huu, sampai at one time aku give up..aku muhasabah diri sndrik..pk positif..pastu, semangat tu ade balik.hurm..duet pon tgh nazak..kne saving..tap, ade gak siket2 aku membazir..ishk..ape la nk jadi.naseb ade kekaseh hati yg sudi membantu..thnx cebol..


lepas aku berjalan agak laju (sbb takot...sorg2) pegi lab dragon tad.aku bukak lab pastu aku setup mane yg perlu.tgu techinican..dalam sejam lebih, siap la keje aku.fuhh, nasib kali ni.project aku ni menjadi..3 sample menjadi akhirnye..alhamdulilah..aku sgt thankful.aku carik member2 kt area situ.nasib mmg baik, sbb die pon nak blik umah.aku follow die..sebelum smpai uma, die singgah pekan..beli food.aku pon beli food kt kedai mamak..sbb itu je yg dekat.aku amik nasi kandar..RM4.50.mahal!!! aku amik nasi separuh dgn ayam madu..itu pon 4.50? kalo nasi penuh? RM6.00??haish...aku mengeluh lag..


banyak sgt aku mengeluh.mcm x bersyukur dgn ape yg ade.akak aku slalu bising.jgn mengeluh,hidup ni bukan hampeh kalo kte tak buat die hampeh.kne berusaha dan bersyukur..tap, aku ni degil..sume bende nk senang..haish..start from now, aku kne bersyukur dgn ape yg ade.aku nk ucap terima-kasih pd kwn2 yg aku slalu tumpang kereta..esp : ayong, k.nor, alin, ina, ail ing dsb.. thanks juge pd SV yg blanje mkn..aku dpt saving duet siket..thnx juge pd mak ayah n akak yg slalu support fulus n moral..thanks juge pd kekaseh hati..memahami kerjaya saya..chewah. thanks pd kwn-kwn yg sudi membantu dlm final-year-project ku,walaupun xsiap lagi..huuu..__-blank__


emm..cukopla kot.aku mengeluh...aku nk tdo plak.sbb dah lewat.esok aku kne bgn awal pegi lab lagi..haish..okla wslm~

(babaii.....aku lega da siket..dpt tido dgn nyenyak..amin.)



mye :)



p/s: cube kira berapa byk 'haish' dan 'mengeluh'...

2 comments:

nani allen said...

woi tu ko lukis ke? sejak bila ko blaja life drawing? hehe tp aku suka. lawa.

мyΞ'™ said...

nani: life drawing? emm...