Friday, December 26, 2008

kalo result teruk, siap kamu!

layan lagu james morisson-you make it real..

result dah keluar.alhamdulilah~ aku da bitao mak ayah ngn akak2 aku.. aku mintak handphone yang harga rm97. tu aku ckp kt mak. kunun2 angel la mintak yg murah2 je. aku ckp kt akak aku plak, aku nk handphone 3G. aku tak kira. HAHHAHA..suke2 je mintak2. kalo result tu 4.0 takpelah.huuu..bleh aku mintak keta sebijik. :)
aku teringat mase skolah rendah dulu. ayat pancing yg tipikal nk suh score exam "kalo adik dpt sume A, mak belikan mainan tu." mainan tu macam2 la.haha..paling xleh blah dulu barbie doll! ahaha, mmg shit! biase la tu, budak2.kalo tak pancing ape2, mmg x blaja la aku. dulu aku, kalo ape aku nk aku tak dpt mmg aku takkan blaja..kecik2 da pandai protes.hohohoh..tabiat ni mmg smpai skang..ishk.ishk nk buat cmne, anak bongsu.. ape aku nk, sume dpt. tap, skang still lagi dgn perangai yg same cume takdelah smpai aku tak dpt, aku akan jalan blakang sambil hentak2 kaki skali pastu buat muke mcm celaka ngn mulut muncung2 sbb tak dpt ape aku nk. HAHAHA.budak kecik.. aku rs bodoh perangai aku time tu.sungguh tak matang... mmg la doh,kecik lagi! emm, perangai skang. aku mintak je ape aku nk. parents aku akan bagi, tap mesti dengan pesan. "Ha, adik..ayah nk tengoh result nantik! teruk! Siap! " mcm kne ugut. sbb tu bile exam, aku siket pressure. sbb nk score..huu.. tap, xpelah. ugutan aku tu berbaloi sbb aku score at last.huu.alhamdulilah :P
tinggal satu sem je ni nk graduate.insya'allah la.harap la. aku ckp kt yanti "lepas grade, aku nk bersosial! aku tak kira!" ni sume sbb aku tak dpt g twisties bingit kt sunway 20/12 aritu.. so, aku dah ber'vow' mcm tu. yanti ckp " ha, pegi la.pegi..kalo ko mati mase tgh bersosial tu. nntik org tanye mak ko. eh, anak ko mati pasal pe? mak ko sanggup ke nk jwb "oh, die mati mase konsert estranged" ? " terdiam jap yanti ckp cmtu. ok, sebenarnye bukan yanti yg ckp.die ulang balik ayat alida..hu, alida kan angel~ woot!
aku tinggal sorang ni..patutnye kne pegi lab, tap takde transport. sedey gile! so, aku melangut dpn laptop ni..smbil chat ngn yanti yg kt library.mlm ni aku blik. balik pegi jmpe kekasih hati.phewiit! pastu pagi ni, farah ajak pegi alor star. die nk g maxis center. kangar mmg kodi, takde maxis center. tah pape. kangar mmg kodi. seb bek tgl sem last je. aku tatau nk ikut ke tak..alor star ade ape? wayang mcm celaka..bowling pon ok gak.. shopping bleh la.. emm, sume kne pakai duet..damn! mne de sen doh! saving ni. tgu ptptn. lmbat lagi. huu, tensen betul.. (lagu scream- Timbaland feat keri hilson & Nicole scherzinger berkumandang)
mlm tadi buat masker guna telur.ok, yg putih shj..thnx asma'. rs mcm muke licin je. HAHAHA. mlm tad pakai masker sampai tdo2, naseb yanti kejut aku yg mcm kasar bru aku nk bangun..syiok wo, pakai masker tu pastu tdoo.mmg layan. :D yanti tak buat, sbb pagi smlm die dah pegi buat facial treatment.
alkisah, pagi smlm. tujuan ke kangar. beli ink printer dgn makan. last2, pegi cuci rmbut. kos rm12. mase yg diambil : 30 minit. pastu facial treatment.kos rm35. masa 2 jam.. uh, tu sume yanti je yg buat. aku melangut teman die..huu, pastu mlm tadi.yanti blanje aku ayam drumstick KFC! maseh yanti!!! hehehe..best!
aku rase mcm nk sesuatu nk keluar dr anggota bdn ku.oh, aku perlu ke tandas.perasaan ni tak dpt disangkal lagi. ya,aku nk terberak.

lagu dangerous-akon berkumandang..

p/s: sakit gile kaki.first time jogging setelah hampir setahun tak bersenam..
mye :)

Monday, December 22, 2008

esok hari yang berdebar-debar

mari buat survey.
mari!


1) bekas kekasih saya?
ohh, saya tiada kekasih sebelum ni.betul!

2) Saya sedang mendengar
lagu powerless dr nelly furtado..layan~
3) Mungkin saya
Patut buat chpater 1,2,3 utk project final year saya..tap, malasnye!
4) Saya suka
Bila saya happy.gembira dgn apa yg sy buat dan hasil yg saya nak.oh,bahagianya~

5) Sahabat baik saya?
ada dimana-mana..
6) Saya tak paham?
kenapa ade manusia yg buang bayi bersepah-sepah..hoi, gila!

7) Saya kehilangan..
kekuatan utk bercakap dihadapan org ramai..waah, gabra!
8) Ramai berkata.
ape? entah! mane nk tau!

9) Makna nama saya.
oh,sy tak tau..sungguh!

10) Cinta itu
melalaikan! sungguh!
11) Di suatu tempat, seseorg itu
sedang merindui sy.oh, yeala tu kan cebol! :)

12) Saya akan cuba
utk rajin! chayok!!!
13) Henpon saya
motorola yang 'chokia' dan nokia yang xde lampu.

14) Bila saya bangun tido
Gosok mata.pegi toilet.mandi etc (haish, tu pun nk cite ke?! wtf)

15)Saya paling meluat
bila kwn2 sy turut same meluat.HAHAHA.

16)Party adalah
oh, its a sin! chewah!

17)Haiwan paling cute penah sy jumpe
oh, hamster.cute!
18)Peringkat umur yg menyeronokkan
dua-puloh!
19)Hari ni
Saya pegi lab.makan ikan keli! yeayh! makan cendol.
20) Malam ni
slebret bday k.nor~ wee :o
21)Saya betul-betul ingin
jumpa dia-cebol! oh, rindu nye :P
22)Bila tengok dicermin pagi tadi
oh, gemoknye saya..ishk.ishk



esok hari yang mendebarkan.results!!!! oh, ape akan jadi pd result aku? tgu dan lihat je la.harap2 oklah..Amin~ layan lagu shontelle tak? t-shirt? emm, aku tak dpt g jmpe enha @ Estranged kt sunway.sedey sgt~ huu..harini, aku nanges.sbb sakit ati dgn SV aku.ishk.ishk..rase mcm nk bergaduh je dgn org-tuha tu..tap, mimie pesan "mai, jgn la balah dgn bapak.kang effect marks utk fyp plak.susah.." hu..mmg betul.ade pnah skali aku da world war dgn die.kali ni, aku mmg geram gile..bleh die ckp aku plg relax?! wah, tak leh terima aku siot! padehal, aku susah payah mcm2.agak2 la, takkan sume bende aku buat nk report kt die?! ingat aku ni budak kecik ape..pandai2 la aku buat...haish, mmg panas siot! ah, lantak la.die org-tuha ok?! malas nk layan! cebol pon ckp "alaa, biarlah..relax je..buat je keje tu..jgn pk sgt.." emm..betul gak tu..baik aku settlekan keje..


lately ni.mate aku asek sakit je.merah2 n gatal2.ishk..tensen seyh..da letak eye-glo dah.tap, tak elok2 gak.ishk..tensen..
(sgt sakit mata.naseb bleh cover dgn spec.uhh..)

p/s: gila boring duk bilik sorg2..aku nk pegi lepak rumah yanti.oh,die ni pengkecoh yang hebat bila digabungkan dgn alida..ohh, sgt hebat..(tepuk-tepuk). baru seronok..mari lepak bersama..mari!!

mye :)

Sunday, December 21, 2008

buang masa siket

dalam rumah ade aku je.gile boring ko tau. sekor-sekor da balik rumah.aku plak bru je smpai hostel.sampai2 je kwn-kwn aku dr umah lain sakan cite hantu. aku gak gatal tnye. "ey, ape cite? stori la weyh! ". mmg mulut aku cabol..lepas dgr cite aku tros tdo dgn diorg. (ok, aku bukan lesbo..) dah empat hari aku tak buat keje..duet semakin habes..mane tah pegi duet ni, asek suke berjalan je..(haish, aku da pesan kt duet jgn asek jalan2 je..kan da abes..diorg yg degil..) semalam aku pegi pc fair..korek2 dlm wallet ade sekeping dua je duet merah..ishk, nk beli ape ni..jalan punye jalan aku beli casing mp3 aku 5 hingget. ahahaha..layan je. pastu jalan2 lagi, aku rembat mp3 modulator letak dlm keta.. kwn2 aku tnye "mai, ko nk letak dlm keta sape?" ..terpk kejap, entah!! aku mane de keta!..HAHAHA..mmg budus.biarlah, aku beli 18 hingget je..lantak la aku nk bagi sape..bagi kt cebol pon ok gak kan? hehe..sbb mgu depan aku nk g jmpe die..wowowowo..best best. :)


layan movie histeria dgn marina (die penakut, tap cmne die bleh terpengaruh dgn aku nk tgk cite ni ntah..lantak la..heheh)...best gak cite ni..yanti, alida ngn k.huda layan cicakman 2: planet hitam. (ohh, sya x gemar cite melayu yg mcm tah pape..bukan berlagak, tap serious ni la..) tap, kejadian bodo dlm wayang. aku melatah (opocot..mak engkau!! ) tipikal melatah, ok? mcm bangang jap rs dlm wayang..org sebelah aku da gelak2..Ah, lantak la.. ok, mari aku cite pasal histeria ni.


Kan sekarang kejadian histeria atau meracau-racau mmg kerap berlaku kt sekolah asrama..aku tau la, sbb aku skolah asrama..histeria ni pasal ade satu geng nakal (hahahaha, budak2 rebel..so, tipikal!) name Pink Ladies (ohh, geli siot!) .murni.allisa.junita.tini.marina.zeta.jenny.kerek. diorg ni start drpd buat2/main2 kene histeria la konon lepas gatal pegi puja2 penunggu busut sampai kene panggil bomoh dtg skolah..sbb diorg ni menipu, diorg kene denda stay kt skolah n stay kt hostel yang old-skool ni selame 3 hari.student lain sume balik cuti doh! .diorg ni tatau pon mentera yang diorg bc mase puja2 ni adelah betul2 dan bukan memain.. malam pertama stay kt sane, junita jalan2 pastu nmpak tukang kebun ni tanam ape bende tah. die pon gali balik dan amik..kirenye die amik bukan milik die la..cis..pencuri sungguh.. die bagi bende tu kt murni. malam tu jugak die nk pegi jumpe cikgu helmi.ok, ade affair la kirenye.. (oh, ini cikgu sungguh hensem oo...adi putra? hensem ke? wtf ) malam tu jugak, jenny atau junita ni kene bunuh dan cikgu helmi pon kene bunuh.. start dari hari tu, sorg2 kene bunuh.. marina kene bunuh dalam tandas (oh, tipikal punye tempat nk mati...) pastu, diorg ni jadi panik. kerek dan tini larikan diri..tap, tini mulut mcm lahanat gaduh dgn kerek.kerek panik pastu die bunuh tini. (kes berebut boifren..ahh) pastu, kerek plak mati..skang tinggal alisa,zeta dan murni..murni jadi mcm org gila la, sbb die nmpak kwn die yang mati dlm toilet..lepas tu, zeta mati seterusnya yang last skali allisa mati dalam kereta depan mata murni..

Murni ni selalunye kene buli dgn member2 pink ladies ni..so, die jad suspek dlm kes pembunuhan ni.,tap, doktor sakit mental cakap yang murni ni sakit Paranoid Schizophrenic, mcm sakit mental la..scene yang last, murni tgh baca mentera sambil ditemani penunggu busut yang buruk gile yang bunuh kwn2 die..humph..

Murni tu liyana jasmay
Alisa tu Scha (gf fahrin..hahaha)
Zeta tu Reana (ex-gf Pierre)
Junita tu Ayu
Kerek tu Noris ( pelakon baru..)
Tini tu Talya
Marina tu Ainul Aishah
aku tak paham sgt cite ni..buduh.buduh.buduh.

terdetik rase regret sbb x tgk cicakman 2 : planet hitam.haish..

kan da buang mase..haish.

p/s: penah dgr x? 1 .bilik lampu tak de air? 2. tress iaitu combination stress + tekan.
mye :)

Wednesday, December 17, 2008

bile nk jmpe ni?




estranged

aku sgt suke diorg.

seriously.

lagi2 guy with emo hairstyle..ohh, saya sgt suka anda.

hanafi a.k.a enha


nani penah jeleskan aku dgn satu gamba tu..enha letak tgn die atas bahu nani..eleyh, die terpakse buat sbb tgk abg beruang ko besar sgt..HAHAha

mase diorg dtg mini jam kt alor star, xdpt g.performance mane2 pon xdpt g.haish..20th dec ni kt elephant walk kt sunway lagoon..dapat ke tak pegi ni? haish...

sedey betul la x dpt nk ber-sosial ni.

"Tibalah waktu untuk bersedar
Kerana giliran sudah menyuruh
Yang pasti yang panggil itu suci lagi"
(ohh,ini lirik lagu, ok?)

ok, aku nk sambung dengkur..

mye :)



p/s: kol 3 pagi bangun..teringat kt estranged..haish, bukan nk buat solat tahajud ke..ishk ishk..

Tuesday, December 16, 2008

hubungan ni sampai mana?

(adekah hubungan ni hanya seperti kerusi kosong biasa yang diletakkan bersebelahan mcm kerusi menunggu gilliran masuk bertemu doktor atau kerusi yang cantik dihiasi bunga2 diletakkan disebelah smbil direnjis2 oleh ahli keluarga dan diwarnai dengan hilai tawa kemeriahan saudara-mara dan paluan kompang..)


lelaki ni aku kenal da hampir setahun lebih. die muda 2 tahun dr aku.

semalam die ckp cmni..

cebol : 'ada 3 bende penting utk pilih buat bini.'

sy : 'ape die?'

cebol : '1 : agama. 2: harta -benda 3: paras rupa'

sy : 'ohh, yeke..'

cebol : 'syg da ade paras rupa, harta benda..bby nk bimbing agama..'

sy : 'oh, so sweet..baiklah...'

aku tak pasti hubungan ni sampai mana..tap,aku harap sampai ke jinjang pelamin..(pergh, kodi siyal!! ) hey, serious neh! aku tak bleh berhenti berfikir tentang ni.dah hampir 3 bulan aku x jmpe die. ohh, rindunye saya kt awak,cebol..sungguh!
tahan ke aku nk tunggu die ? sanggupkah die menerima aku yang lagi matang (ok, fine..tua ok?)ini? sanggupkah die tunggu aku? ..emmmhhh.ishk..ishk.. haish.


entri ni berdasarkan entri nani. sampai mana? (da bc byk kali..asek terpikir je nani..)


mye :)



p/s: mungkin conversation tu tak se-accurate atau sebenar-benarnye..tap, die lebih kurang cmtu lah..sorry, cebol..syg lupa! hehehe..

Sunday, December 14, 2008

mari menari bersenam kuruskan badan.mari!!

video

mari menari bersama-sama.

kuruskan badan.

ayuh! mari!

mye :)

p/s: perasan tak yang diorg ni banyak gerakkan tangan je..nk kuruskan tangan je ke? wtf.

Friday, December 12, 2008

perut kembong

ade satu entri sebelum ni.aku delete..nape? saje je.sebab mcm boring..(ala,entri sebelum ni mmg boring pon..eleyh)
aku gemok.aku nk diet.so, aku x makan malam..aku siap-siap buat air pearl choco kacip fatimah ( pergh..gile minum kacip fatimah memalam neh ) 2 paket pastu tambah susu nespray sebab nak kenyang...tap, ayah pakse aku suh makan dgn die..

ayah : adik, jom makan..

aku : aalaaa..

ayah : ni ade ikan siakap sweet n sour..kacang botol yg adik suke tu..

aku : aaa..gulp.(sambil telan air liur)

ayah : ni mak masak lagi satay goreng.. jom la.

aku : yealah..(redha...)


cmtu la,ayah aku umpan aku suh makan skali ngn die.mak awal-awal da surrender tamau makan..maka, aku pon makan dgn selera sekali..makan.makan.makan..
tibe-tibe teringat air pearl choco 2 paket tambah susu nespray..alamak! lepas makan, aku rehat2 jap minum air ECPI (korang tau x? air minumam yg penuh khasiat..mak aku ckplah..)..pastu aku pon minum air 2 in 1 tu..
beberapa minit kemudian.....
perut aku kembung..keras..
kandungan dlm perut :
air kosong + air pearl choco + susu nespray + ikan siakap + ulam kacang botol + satay goreng..
serious.xleh blah seyh..dah mcm ular sawa.

mye :)
p/s: at last, aku muntah segala-gala kandungan yg dinyatakan diatas..urggh!!! perut kembali kosong..haish..

Thursday, December 4, 2008

i love you

(akak aku n ayah..ayah!!Hi!! sambil lambai tgn)

(akak aku buat aksi manje di smping pizza..semate-mate nk jeleskan aku..eley,xjeles pon)


(tadaaaaa...ok,fine..aku jeles..especially, deli wing..faveret aku!!)


(the only sisters that i've got..and i really love them sooo much)

(mak..dah terer pkai webcam sndrik..sbb mase ni akak aku xde nk tolong..die da g pineng.)

(akak aku kt hostel usm,penang..)



***

aku kt perlis.mereka di johor.

pernah x rase rindu yang membuak-buak??..

aku dah rase skang..ishk.ishk

rindunyeeee~


mye :)

Tuesday, December 2, 2008

mengeluh


*sigh*

(gaya mengeluh..jika anda rase bentuk bdn yg dilakar seperti aku..itu sume satu penipuan..sungguh!)


arini pagi-pagi aku bgn awal.dgn yakin aku nk buat final year project dgn partner aku.tap, partner aku sakit mata.adeh!haishhh...aku mengeluh.aku msg partner aku yg lagi sorg.emm, msg x balas.tepon x angkat.emm, tido lagi ni.haishh..mengeluh..lagi 2 partner, diorg balik kmpung.alamatnye, aku sorg la ni..haish..mengeluh lagi..aku pegi lab muhibah.msg technician.mintak kunci lab yg kt dragon..ni bukan raksasa, it just name,ok? name lab ni lab aku buat final-year -project..aku stay kt lab muhibah kejap lepas amik kunci.aku duduk kt bench depan lab.aku tepon mak.

aku : 'samekom mak, buat ape.

mak : 'takde buat ape..tgh tgk tv, ptg kang mak pegi jage pekse SPM

aku : 'ooo'

mak : 'nape?

aku : 'xde pape..saje je..rindu.homesick.'

mak : 'eleh, mengade-ngade.'

banyak lagi aku borak dgn mak.berselang-seli dgn ayah..aku cite mcm-mcm, keadaan aku mase buat project kt perlis ni (project,makan,transportation). yg penting aku cite kt mak psl transportation la.(sebab itu yg jadi burden kt aku ..).pastu aku saje nk bgtau mak, aku pegi lab kt dragon jalan kaki.mak marah gile.mak takot aku kne kidnapped..ade ke org nak kt aku? mak ckp sekarang manusia mcm syaitan..takut aku..mak nasihat mcm-mcm, tibe-tibe aku menangis..mcm-mcm dlm otak aku yg aku pk..aku xde motor atau kereta nk pegi buat final year project.bas pon x jalan mase cuti ni.aku asek tumpang org sane-sini.naik segan pon ade.tap, nk buat cmne..terpakse..aku jadi sebak sbb hidup aku tak senang mcm org lain..aku x harap nk senang pon, tap entah la.lesen pon xde..lepas graduate baru bleh buat.haish..mcm-mcm la..haish. mengeluh lagi..aku sebak..susah betul keadaan aku skang..mcm pathetic.sedey..hurm..ayah selalu pesan 'biar susah-susah dulu, baru senang kemudian'. rase mcm kolot kan ape yg ayah ckp, tap bile pk balik..mmg betul pon.xde ape yg senang ni sebelum susah..mesti susah dulu, baru senang. mcm duet. bukan senang2 je bleh dpt, kne usaha, keje etc..haish..


aku mengeluh.mcm beban kt aku psl final year project aku ni.dah la last minute kne tukar tajuk.tajuk bukan simple..complicated plak tu..kelam-kabut aku g library carik references.siap ade sessi lawatan ke sume bilik pensyarah, tnye psl final year project aku..sbb da 2 kali aku buat x jadi...huu, sampai at one time aku give up..aku muhasabah diri sndrik..pk positif..pastu, semangat tu ade balik.hurm..duet pon tgh nazak..kne saving..tap, ade gak siket2 aku membazir..ishk..ape la nk jadi.naseb ade kekaseh hati yg sudi membantu..thnx cebol..


lepas aku berjalan agak laju (sbb takot...sorg2) pegi lab dragon tad.aku bukak lab pastu aku setup mane yg perlu.tgu techinican..dalam sejam lebih, siap la keje aku.fuhh, nasib kali ni.project aku ni menjadi..3 sample menjadi akhirnye..alhamdulilah..aku sgt thankful.aku carik member2 kt area situ.nasib mmg baik, sbb die pon nak blik umah.aku follow die..sebelum smpai uma, die singgah pekan..beli food.aku pon beli food kt kedai mamak..sbb itu je yg dekat.aku amik nasi kandar..RM4.50.mahal!!! aku amik nasi separuh dgn ayam madu..itu pon 4.50? kalo nasi penuh? RM6.00??haish...aku mengeluh lag..


banyak sgt aku mengeluh.mcm x bersyukur dgn ape yg ade.akak aku slalu bising.jgn mengeluh,hidup ni bukan hampeh kalo kte tak buat die hampeh.kne berusaha dan bersyukur..tap, aku ni degil..sume bende nk senang..haish..start from now, aku kne bersyukur dgn ape yg ade.aku nk ucap terima-kasih pd kwn2 yg aku slalu tumpang kereta..esp : ayong, k.nor, alin, ina, ail ing dsb.. thanks juge pd SV yg blanje mkn..aku dpt saving duet siket..thnx juge pd mak ayah n akak yg slalu support fulus n moral..thanks juge pd kekaseh hati..memahami kerjaya saya..chewah. thanks pd kwn-kwn yg sudi membantu dlm final-year-project ku,walaupun xsiap lagi..huuu..__-blank__


emm..cukopla kot.aku mengeluh...aku nk tdo plak.sbb dah lewat.esok aku kne bgn awal pegi lab lagi..haish..okla wslm~

(babaii.....aku lega da siket..dpt tido dgn nyenyak..amin.)



mye :)



p/s: cube kira berapa byk 'haish' dan 'mengeluh'...

Sunday, November 30, 2008

cebol lagi



' A part of you has grown in me. And so you see, its you and me together forever
and never apart, maybe in distance but never in heart'

mye :)



p/s: saya rindu awak teramat sgt.hitung hari lagi bile nk jumpe awak..haish.

Saturday, November 29, 2008

entri ni buat aku homesick.isk

bulan 10.homesick.
(area ni kt blakang meja ktorg je..dekat je ngn food.best..sebenarnye ni area kt blakang aku je. :P)

(mak & ayah..kt lobby tgu mase nk buka puase.)


(ni feveret aku.puding..)


(ni akak2 aku..:p mase ni kt lobby.)


(ni captured dr angle tmpat aku duduk..ade mangkuk yg mcm sup tukan shark-fin soup..feveret aku!sedap woo)


saje je.teringat bulan 10.bday aku n mak.bulan 10 kali ni bulan ramadhan.xleh nk smbut sgt.hormat bulan ramadhan.buka puasa kt crystal crown hotel pon ok.best.best.sbb bukan aku byr.akak aku blanje.die de duet sbb die keje.keje die dpt duet.keje aku abiskan duet..huu. gmba ni sume mase tgh tgu nk buka puase..lepas da buka puase xde, sbb sume mcm ular sawa.dah xlarat nk amik gmba..kot..camera ni aku yg take over. aku ke ular sawa tu? damn.



mye :)


p/s: mmg susah nk gathered satu family esp aku la sbb, aku study plg jauh..padehal dlm m'sia je.ok,fine..perlis tu jauh dr johor ok?

entri kosong

entri ini kosong.


(gaya membaca..)


aku tgh bace blog yg dulu.





mye :)

Wednesday, November 26, 2008

bodoh

pernah tak korang rase dibodohkan?
aku baru rase hari ni.
kesian kan? (if tak rase pon takpe..aku mmg selalu mengharap belas kasihan org..kan..kan)
  • bodoh sebab selame ni ngko yg ckp kte ni 'kwn @#%$#'. aku pon bodoh percaye kt kau.

  • bodoh sbb ko leh buat bodoh time aku nk jmpe ko.aku pon bodoh percaye dgn alasan2 kau.

  • bodoh sbb aku rase ape aku buat selame ni x berbaloi.(tak mengharap balasan pon.tap,at least appreciate.)

  • bodoh sbb knape aku amik berat psl kau..serious tak tau nape..sh**

  • bodoh knape aku jadi kawan kau..regret!

  • bodoh kenape aku baru rase semua tu hari ni..damn!

stupid!


mye :S

Tuesday, November 25, 2008

cebol


Cebol.
sorry sbb selalu emo/marah2 kt awak..
thanks sbb awak paham dgn perangai saya.
thanks sbb selalu bg moral support kt saya bile saya down.
thnks sbb slalu tolong sy bile sy susah.
dapat jmpe awak sebulan sekali.tak pon, dua bulan sekali.
susahkan? nk jmpe awak..xpelah..
saya busy skang ni dgn final year project.
susah nak bagi sms kat awak.call awak.sorry ehk?
awak, tahun depan kte graduate same2 ehk.
nantik bila dah keje, carik duet same2 ehk.
awak ade plan sndrik.
saya pon ade plan saya sendrik.
tap, at the end.
jadi plan kte berdua kan? :P
'insya'Allah'
awak pernah cakap
'I hope our relationship will be endlessly'

awak.

saya sayang awak.

sgt2.


'The reason it hurts so much to separate is because our souls are connected'


mye :)

***
p/s: i just miss you soo much..seriously

Saturday, November 22, 2008

dah tak boleh selekeh2 lagi..ye ke?


Tahun 1

(Angels of KKA ...poyo siot.)


Gamba kt atas aku buat mase tgh ceramah biro tata negara kt kedah. Entah duduk 'ceruk' mane kne pegi btn. Line telefon takde/susah (teringat kt Theeban carik line phone kt tiang lampu..setiap kali balik makan mlm mesti kantoi.hurmm..)Makan kne rebut2 mcm kebulur. Mandi dlm toilet yg ok la tapi, imagine la 20 org utk 3 toilet. Mcm siot je. Dalam toilet tu ade satu kolah yg air keruh smcm je, tap gagahkan diri mandi. Time ni gak la, aku first time berkemban..awwwh..shit..wtf! Mase ceramah tu, aku lukis2 gamba kwn2 yang aku baru kenal. huu..Angels of KKA? Angels tu aku tatau apesal..damn~..KKA tu sebab kitorg je yang duduk KKA-> Kolej Kediaman A. Budak2 junior lain sume bersepah kt mane2 tah..Ah, lantak ko. HAHA Awal2 first year ni, ade la sedikit kesenian yang masih tinggal dalam diri ini.So, able lag la nk draw2 n sketching ni..huuu Sekarang,kesenian tu semakin pudar..blog pon sudah dalam bhs melayu. hu..haish..takpelah..otak pon tak berapa nk seni ni..Dulu2 awal2 aku suke amik gmba (gune camera nasha..thnx..) aku ade deviantart.. Dah lame aku tak submit deviantart..humph..ape la nk jadi...tak ingat dah bile aku update deviantart tu..huuu..wutever la..


Tahun 2

(Name team futsal : kronblues...cool x?)

(School of Materials Engineering Commitee Member)

Mase ni aku tahun 2. Aku jadi ajk dlm school community.. So, kirenye aku aktip dgn aktiviti contohnye futsal. mase futsal ni team aku dpt no 2. setiap game aku main..kirenye aku bukan simpanan la..korang rase aku main position ape?? haaa..Clue die : aku tak byk gerak.. Mudah kan? Mesti tau.. Futsal ni aku sgt happy walaupun sgt la penat.. Hadiah mase futsal ni hamper je. asek2 bende makan..gile boring..bagilah 'medal' ke..piala ke..baru leh simpan buat memory..ni makanan? takat masuk perut dah jadik tahi beb. Kite patut tukar tradisi bagi2 hamper food ni..its sooo yesterday. chewah..tap, seriously..Cube korang piker..cube bg hadiah yg memorable, lagi worth it kan? kan?


Tahun 3

(Sesi bergamba bersama..weee)


(Dinner latihan industri)

Mase ni tahun 3. Ade special session utk amik gmba.Kinda great la..All of us ade dlm gmba ni..just 'gaara' je takde.die mmg slalu left-out..sebab die sorg je yg duduk kt tmpat totally far from us..die mmg hampeh sket, but who cares..he lives in his own world..wtf~ thn 3 just ade one semester je for us to be together sbb another semester for internship about 6 months.ALike me, i'm having my intern at Hicom Engineering Sdn Bhd..Also this sem, last sem stay at kka sbb after wards kne pindah tempat lain..huu Thn 3, sume dah lain. Sume dah a little bit thinking bout future's..we start to concentrate in our subject..xde main2 la..sbb after that nk pegi internship so, byk nak aplikasi la..ape yg ktorg blaja akan gune dlm industri..lagi2 sape yg internship kt research industry..hurmm..however, internship is the best time to relax..xde test.xde assignment..xde project..and xde final exam..so cool~ tap, internship just ade presentation n report je..ok la tu :P Gmba mase a few months after intern (err in the toilet actually)...Everyone like dress up..make ups..Look!!..the affect of industrial training exposure.. Sume da matured..aite? ye ke sume? aku tak la.. huu


Tahun 4

(sesi nak amik gmba utk alumni card and mase utk graduation day)

Tahun 4 mmg mencabar la..kne adapt tmpat baru.(sgt x suke, ok?).from educational, lab atau makmal tak byk sgt dah. Tap,project sgt la byk. Dari 4 subject yg amik sem ni, 2 project and 4 lab. project kali ni mencabar minda n otak. Kne pilih satu material n buat assessment atau kaji la dari segi properties..microstructures..kekuatan..and mcm2 la..lepas buat assessment, kte kne decide either the material tu ok ke tak..pastu kne propose satu material atau kaedah utk meningkatkan ciri2 satu bahan yg digunakan tu sgt extraordinary. huagh..complicated..seriously. but, at the ends everythings going well..wee :) mase gamba ni, tgh nk amik gmba utk alumni dan gmba utk mase graduation day. Rase mcm x caye je dah final year n dah nk graduate. by the time aku buat blog ni, aku just ade another 6 months here in universiti. Then, graduate..wah...seriously..unbelievable kan?


***
If dulu berat aku 6+ skang da reduce..Alhamdulilah..If dulu aku single, skang da double and he is 'ustaz' who always guide me..Alhamdulilah..If dulu aku sgt selekeh..never think about appearance, skang a little bit kemas n appearance its probably my priority..If dulu2 aku asek pakai tudung putih or beige (krim) , skang aku da pakai tudung bunga2 (euww), corak2, a few colours on..If dulu aku 'emo' skang da reduce sket2..emo still in me la dude.heh! If dulu main2 je mase blaja, skang da focus n concentrate in study.. If dulu tak reti pakai equipment kt lab, skang da terer da. LOL. If dulu kte jahat, skang makin baik..(serious tipu.wutever la).. but, the important here..we are all changing..we transform. we finding ourself to be someone..we create ourself to be someone..To be someone, we must have guts, confidence initiative.determination..seriously!..and the most important thing is don't be afraid of what people will said..just leap and the net will appear..ok?

'Follow you bliss and don't be afraid and doors will open where you didn't know they were going to be '
'The only way to discover your limits of the possible is to go beyond them into the impossible'
and
'Remember if people talk behind your back, it only means you are two steps ahead'
Till then,


mye :)





p/s: rindu mase first year smpai third year stay kt kka..laju je internet..hurm..skang ape sudah jadi? haish..

exam over.final year project starts.



relieved.exam is over.Seriously, dun want to think about it anymore!.

i'm soo thankful!.That previous paper ; alhamdulilah.

Then, lunch at Restoran D'Dangau and again i'm having my 'ikan keli' weee :P

HAHAHAHA (wth...)

Reach home.staring at my room and i stunt. OMG! eee. wtf.it doesnt sound like me, ok?!

****


Ok, Fine. but seriously, bilik aku bersepah tap xbleh lawan bilik mimi. Bilik aku ok la sket. Just mcm bilik aku share dgn spider(seekor binatang , bukan kumpulan Spider, ok?) je. Habuk kt side of siling sgt la byk.hu..bedsheet? no comment la..perghh.. ok, its time to kemas.kemas.kemas.. actually, ade lagi 'besfren' yasmin ni yg kacau aku. Dulu2 aku da bagi ubat kt diorang suh diorg 'die'( nk tulis mati, mcm kejam je..) tap, x successful gak..hampeh.. Mmg habit aku, once da serabut dgn bilik yang penuh dgn habuk, 'besfren' meen ni, aku akan start kemas.kemas. dan kemas smpai aku puas ati. haha..teruk x? actually aku lagi prefer mengemas dr memasak.Mungkin sebab tu kot? kan?


Saje nk show off, wall of fame aku. Full of pictures family..friends..lovers..birthday cards..quotes.etc


Bedsheet lepas di tukar..Teddy bear tu linda bagi. Cute kan? :P


(boxes ni aku rembat dlm kotak bwh katil, nk letak stationeries aku yg bersepah..

hu.yanti cakap 'gedik'... gedik ke?? )

****

Exam over but the final year project starts now. Emm, now? utk certain je kot. Aku kne buat proposal balik bukan sebab kne reject tapi aku punye tajuk kne tukar. Ishk, SV aku la yang suruh. Huuu.. At first tajuk aku

' Study of new approach of Stannum-Polystyrene Alloys'

tap sebab Stannum @ Tin takde/tak cukop/tak dpt/mahal etc. Aku pon tatau. So, aku kne tukar dar primary(satu metal) alloy ke binary(dua metal ) alloy. Tajuk baru aku ;

' Study of new approach of Aluminium-Magnesium-Polystyrene Alloys'

pening kan? kne related tiga material dlm product aku.. Mmg simple kalo tgk tajuk, tap progression nk buat sgtla complicated. Hurmm,ade kisah di sebalik aku ngn SV aku. SV aku indonesian, umo da almost 6+. Die baik, tap serabut and kalut sket la. Yealah, knela faham die 'oldskool'. huu.. So, weekends ni aku kne siapkan proposal aku. So, ari isnin aku leh submit kt die.. Pastu bleh proceed sume keje2 project aku sampai siap produk, baru aku bleh balik umah..huu,mcm lame je lagi nk balik uma..ishk, xpelah. sacrifice la sket kan?. So,

Maizurasan, Ganbattekudasai!! bahasa jepun, ok?.. (Maizura, Semoga berjaya!!)

Till then,

mye :)

p/s:
  • 'besfren' meen yang dimaksudkan ialah semut..aku benci semut! sgt2!

Friday, November 21, 2008

Alhamdulilah


Hari ni aku gembira.
Kawan ku ber'hijab'
Syukur Alhamdulilah.
***
"Katakanlah kepada orang-orang laki-laki yang beriman "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, apa yang mereka perbuat." "Katakanlah kepada wanita yang beriman :"Hendaklah mereka menahan pandangannya dan memelihara kemaluannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya dan janganlah menampakkan perhiasannya, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita), atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka meukulkan kakinya agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung."

Dari Surah An-Nur; ayat 30-31


mye :)

p/s: aku rase seronok sgt. die sgt cantek.seriously. :)

malaysian book of records?? bleh ke?

20 November 2008
dah 14 hari aku makan ikan keli berturut2.
alin "mai, buat 30 hari la.." mcm best je.
aku "bleh ..bleh.bleh.."
yasmin "ko buat 40 hari, pastu muke ko lame2 mcm ikan keli..tgk2 tumbuh insang..nak?"
aku "ok gak tu 40 hari..tapi aku tak nak jadi ikan keli.sape nk buat FYP aku nanti..huuu"
****
aku nk teruskan dengan makan ikan keli, bleh x?
aku nk buat record sendrik, bleh x agak2? korang rasa?
info :
  • FYP : Final year project ; khas utk student tahun akhir sahaja.. (nk show off, aku final year student la weyh..*wink*wink*)
mye :)

Thursday, November 20, 2008

headache

(OMG!!!..)

One day left for my last paper.engineering alloy.
Critical time.
damn.
My head.
Headache.
Painful.
Migrain.
Aaaarrghh.
****
I need Uphamol 650.
mye :(


p/s: if sakit, mcmane nk study..adoissh

Tuesday, November 18, 2008

kristal kuasa dan kebodohan aku



Topik 1:

Kristal kuasa?

Yeaaaayy.. paper non-destructive testing dah abes, walhal aku ade lagi satu paper jumaat ni iaitu engineering alloy. kamu tahu?? terase sengal knape aku leh nak happy..konon nak follow student construction yang da abes paper la..cisss wutever pon, thats not the point here. its all about my powerful crytsal. bukan crystal dalam piezoelectric yang diaplikasikan di dalam non-destructive testing di dalam topic ultrasonic testing atau ujian bunyi-ultra (betul ke..?) wutever la..

***

Gelang kristal yang aku sayang aku dapat dari mak cik ogy aku (bukan ogy ahmad daud atau selebriti..). Die mmg seorang yang makcik aku yang semangat dlm percaye bende2 yang memule aku ingat mcm khurafat tapi lame2 aku pujuk diri sendiri utk buat mcm xde perasaan either aku percaye aku tak percaye, aku buat je la. Kristal tu mmg simple tap sangat la expensive (tanpa niat apa2..seriously).

info :

  • Apsal aku panggil kristal kusa?? Sbb die aaa..tatau tah, sukeati aku la. :P
  • Gelang kristal yang mak cik aku bagi ni mcm lebih kurang sebagai pelindung diri sndrik/bagi 'ong'/etc
  • Sebab tu aku sgt syg gelang ni sbb aku tak reti 'tae-kwon-do'. aku xde kuasa mcm Peter Petrelli/Hiro Nakamura.
Balik dari exam, aku terus masuk bilik and tukar semua pakaianku. Mmg habit aku, pakaian keluar rumah aku tidak samakan dgn pakaian di dalam rumah.. paham x? xpelah.. Tap, yang penting aku akan tanggal jam n gelang aku.. Tak tau la knape malang sgt aritu, bukak gelang je terus putus.. AAaaaaaahh. (jerit sekuat ati..) Aku kaget. Numb.



(keadaan gelang ku lepas terburai..sob3x)


"Alamak, gelang feveret niii..." aku mengeluh.

Pantas aku terus terbongkok/melutut/terbaring carik semua kristal2 yang bersepah diatas lantai bilik aku. Dah la tikar getah bilik warna merahh + corak2 yang 'old-skool'. Mmg susah nak carik.. Tambah aku specky, lagilah susah. Tap, aku usahakan diri cari semua kristal aku. Lepas setengah jam tah aku pon tak ingat, aku kira2 dptlah semua kristal tu. Alhamdulillah..


***

Pikir punye pikir mcmmane nk betulkan kristal ni. Idea2 yang spontaneous listed below;

  • Mane nak carik tali so, bleh pakai mcm biase..
  • Kalu pakai benang, mne leh pakai..budus
  • sape nk pegi kedai belikan tali at time2 cm ni..ishk

Aku pon amik tali yang previously gune nk gathered sume kristal ni, pastu aku susun n masukkan semule kristal tu ikut kesukaan aku..heh.. Aku pon ikat semule tali tu..

"ishk, kalo ikat saje mcm ni mau putus balik gelang ni..ni kne letak sumthing bagi strong bonding.."

Aku pon melilau carik pebende yang bleh gune. Haaa, aku nampak gam gajah!!. Seronok! aku pon letak gam tu kat center tali yang aku ikat tadi. Hooray! Aku suke.Aku bahagia.Aku happy. Gelang aku bleh pakai semule.. Tibe2

Topik 2:
Kebodohan aku..

Kegembiraan aku hanya sementara.. (pergh..skema..) Ok.fine. aku happy kejap je. Tali yang sambung tadi tibe2 melting at room temperature. (seriously..suhu bilik.) Buduh. buduh. buduh.. Aku rase sangat la buduh. Fakta ;

  • Gam gajah kan 'panas' dr segi chemical composition.
  • Tali yang aku pakai tadi, tali tangsi.
  • So, ade chemical reaction yang occur between both matter.
Aku kalut tanggalkan kristal yang dekat kat tempat aku lekat gune gam gajah tadi.. Alamak, tali tadi da keras dlm kristal.. Haish, buduh btul la. Nasib kristal yang gune as divider for main kristal yang kene, if yang main crystal. Rugi laa. Aku amik jarum peniti korek/cucuk dlm crystal hole (tak nak tulis dlm BM, sbb nntik korang pk bukan2..lagi2 yanti..)tadi dengan harapan 'tali' tadi leh kuar. So, aku leh still masukkan tali lain dan bleh pakai mcm biase.. Agak2 da 10 minit, siket-siket tali tadi kluar. Tapi,aku tak puas ati sbb die tak kuar sume. So, aku amik jarum tadi aku masukkan aku ketuk2 gune blakang stapler sebab tak puas ati...

Ketuk punye ketuk tibe2 craaackk.. (bunyi crack..) Kristal aku pecah tiga.
Bodohnye aku.







mye :)

catfish a.k.a ikan keli

catfish a.k.a ikan keli (yummy..)

Routine of my meal :P

isnin :
lunch ; nasi separuh + ikan keli bakar + sayur bayam
dinner ; x mkn ( x ingat..)
selase :
lunch ; nasik separuh + ikan keli goreng + sayur 'tak tau name'
dinner ; bihun goreng
rabu :
lunch ; nasi separuh + ikan keli goreng + sayur kangkung..kut
dinner ; bihun tomyam
khamis :
lunch ; nasi seprauh + ikan keli goreng +sayur 'tak tahu name'
dinner ; bihun tomyam
Jumaat :
lunch ; nasi separuh + ikan keli goreng + sayur bayam
dinner ; bihun tomyam
Sabtu :
lunch ; nasi separuh + ikan keli goreng + sayur campur
dinner : bihun tomyam
Ahad :
lunch ; nasi separuh + ikan keli goreng + sayur campur
dinner : so-called roti nan (uih, ade variation gak akhirnye.. gud2)

Kesimpulan:

  1. Setiap hari, makanan tengahari saya ialah ikan keli.
  2. Setiap hari, makan malam saya ialah bihun tomyam.
  3. Setiap hari, saya makan ikan keli dan bihun tomyam.

Pada suatu ketika.. huh~

kawan2 : "woi, xboring ke ngadap ikan keli. dah aa ikan tu kepale die hodoh tau."

aku : "Bukan aku makan kepale die pon, aku mkn isi bdn die..sedap oo "

kawan2 : "eeeiii, gile btol "

aku : "hehehe..nk try ke? ko tgk la nntik aku campor isi ikan keli ni dlm sup ayam ko! :D "


~Seriously, im not sure why on earth i addicted to ikan keli..huh!! aku mmg suke melantak ikan keli..mane2 je ak bantai ikan keli..emm, mungkin kt johor susah nk dpt ikan keli ni kut. kan? ke aku je yg pemalas nk carik ikan keli? entahla.. wutever la. dah aku suke.kan? kan? harap2 bgn tdo nntik tak jadi ikan keli. (ttbe teringat yang anak die kne sumpah jadi ikan sbb biadap/kurang ajar/melawan/berdosa dgn mak ayah die..) Fuh, nasib aku ni anak yang baik. kan? kan? emm, emo? alaaa, tu siket je. bleh control lagi.. hiii :P*


p/s:

  • petang ahad, aku muntah ikan keli.. kne sumpahan ke?apsal eh? huuu.. *wondering*
  • mase exam tadik, aku teringat2 ikan keli.ikan keli.ikan keli. apsal eh?
  • kawan2 yang dimaksudkan ialah alida sebab die paling bengang tgk aku makan ikan keli dgn bahagia.




mye :)

Monday, November 17, 2008

dare to believe (part 2)




"Sometimes when i consider what tremendous consequences come from little things....

I am tempted to think..

there are no little things.. "


-Bruce Barton

mye :)
p/s: see that! There is NO little things! seriously!

Sunday, November 16, 2008

black-listed student

black-listed student
am i?
  1. Form 1 ; sudah berani escape prep petang. padehal escape satu dorm, sbb ttdo~Mcm whore kne kejut bgn tdo, tak basuh muke, trus pakai baju kurung, tudung berjahit lil bit like ustazah , kasut hitam mcm urgh..euww! kne stay dlm gym smpai petang and the face looks like belacan..gosh! wtf~
  2. Form 1 ; dulu2 nak basuh baju kne tgu turn machine.. booking turn by put our bucket supposedly with name(dulu2 all stuff ade name..ni sume mummy yg tulis sbb takut ilang..).. It supposedly my turn, tap ade senior yg bodoh n berlagak cut my turn. Oh, u mess with me huh? Emm, ape nk buat eh? machine da half ni. Ah, wutever la. Stop the machine and take out all her clothes that fulls of buih2 n put in her bucket. Wee~ bergaya sungguh bile letak my baju in the machine. Lebih kurang mcm half n hour, tetibe dgr sore bingit dlm laundry room(tmpat washing machine tu la..) pastu my dormate ask me "wey, mai. ko kuarkan baju kak ______ eh? gile ko.die ngamok tu. die suh ko g nek dorm die.. serious ni. " Jwb aku "huh? apesal lak!!ikut turn a! ah, malaslah. " At one time after few minutes, ttbe jad cuak plak. isk.ishk.. ingat lagi k.zura senior at my dorm ask me " Mye, takut ke? meh cn nyorok kt blakang loker akak..meh meh" Waaah, baik btul. aku pon nyorok la kt c2 smpai ttdo2, rasenye sampai time dah nak dinner kot around 6 p.m. Emm, basoh baju tadik kol 10 pagi. Lame tuuu~
  3. Form 1 ; pasal kes ape tah, ttibe kne naik dorm sorang senior tu that time die same batch with my sister ( aaa.sister satu skolah? aa.yes! huu ) die suh dtg dorm die, tah pasal ape tah. Pastu bdo2 je g kan dorm tu. Soalan 1st " woi, name ko sape ah?" jwb aku "Maizura" "Takde bapak ke??" wahhh, melampau minah die. "ade!! Ismail. aku adik Maisurya. apesal?? ade masalah ke? " Hahaha..tu jwp bile aku da emo cm ade hati nk melwn aih. aku tanye lagi "Nih knape sy kne panggil? ade papehal ke yg x puas ati?? " Nk tau pe jadi pastu? seriously.aku tak ingat tap, yg aku ingat aku balik dorm smule nanges2.. korang rase ape yg jadi kt dorm senior tad?

to be continued..

mye :)

p/s: nk study jap, ari isni ni ade paper. 'Ujian tak musnah' or 'Non-destructive testing'. Kwn aku ade tanye 'Ujian air kencing tu kan ujian tak musnah, alaaa senang je..' buduss

Friday, November 14, 2008

rainbow soldier


Friday; 5.30 p.m just wake up from my bed. Gosh. Slept again? Supposedly to be study not sleeping. Aiyooh. Step up from the bed and rush to the washroom and quickly have my Asar prayer. Then, took my beautiful black baby notebook and connect to internet and here i am, blog. ;p weee~

Shuffle my playlist and suddenly 'laskar pelangi' from nidji played. Tempted with this song that i get from Alida, i quickly google the lyric.

"mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimipimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah syurga
bersyukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya.
cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita.."


Dream is the key of everything. Wut we not be able to do in reality, we can do it in dream. WIth dream, everything wil be happen. For me, everything in my dream is something that i always wish and pray every night before i slept. The dream that i had is not something rubbish, but its something really meaningful to me. Its something i missed so much or whatever it is the dream that i had is wonderful. I guess.. :) Like just now, i'm dreaming of my friends. Known as ' kipassusahmati' after 'spastico romanio' (wtf..) , 14 of us get along since 14 years old that is form 2. Dude, i miss you guys soo much. Kinda feeling left out as i am the only who study at the north then my friends mostly in KL, eventhough there's one or two styding abroad but they still can kept in touch with each other. Naaah, its not the problem..Back to the story, 'kipassusahmati'. I guess we could call ourself as 'laskar pelangi'? sesuai ke?? The friendship that we all built since the first time we've known each other is something wonderful, the love that bonds each other makes us feels like family. We dance together, we play together, we've got detention together. Wut we do, its all together. Get it? .Whatever we do we do it together no matter it is bad or really really bad. Its all about satisfaction having fun with this 14 girls together. Feels like the world is ours. Seriously. 'Kipassusahmati' were my everything. The precious thing in my whole life.

So, lets dreaming ppl!~
ZZzzzz.. *snorr* snorr*

(ini ialah kipas2 yang selalu muncul dlm mimpi2 aku..haish..rindu..rindu.)



mye :)
p/s : rushing for maghrib prayer, just came back from dinner. daa

dare to believe (part 1)



"Anyone in a state of SEEKING can never be happy.
Only those who are constantly FINDING are fulfilled.
And finding is something that happens to us-it is something we DO."


by

-Alan Cohen-




mye :)

Wednesday, November 12, 2008

dasar tak sedar diri

dasar tak sedar diri nak exam tapi,

  1. bleh still on9 and chatting :)
  2. still bleh berangan2 nk kawin..(teruk btul..)
  3. buku pon tak bukak..camne nk dpt dean list ni..haish. (tipu aa.. )
  4. asek nk cintan-cintun je..
  5. asek pk nk balik umah je (homesick..isk.isk)
  6. tgk gmba n video yg x snonoh (ni sume yantea n alin punye keje supplied 18sx) camne ilmu nk masuk pale otak?? heish..


if all of above still continue sampai on the day nk exam, mmg confirm tak leh jawab. Then, mummy n ayah .. aa especially mummy la will totally furious at me. Seriously, the reason i have to score in all my subject sbb ;

  • Allah s.w.t. Thank to God that create me perfectly physically. Sempurna dlm konteks of fizikal, mental dan jasmani. With all of his gift, i need to make us practically and appreciate it.
  • My parents gave me wutever i want to with no doubt cz they trust me. So, i need to impressed them with my result eventho takdelah excell sgt..but, dulu2 im so stupid. agaklah.
  • Myself. I need to be something useful i mean org yg berguna.emmh. Actually, its not about finding myself, but its about creating myself to be 'someone'.
  • My future. Tittle 'engineer' was my inspiration. So, to become one for sure kne score. Am i rite? :)


Wutever the reason is, everyone nak excellent in their study rite? So, no one yg tak nak tak excellent in studies unless die mmg bengap/sangap nk kawin/pemalas/mmg xsuke blaja/etc..


Somehow, this is my first blog. I use to blogging at my friendster's blog since 2005. I love blogging until i have fight with my bestfriend bcoz my own blog. So, ihve to stop blogging but now, i continued my blogging. Why?? Naturally, I love writting, blogs, diaries, journal and even in my cell phone i write everything that came out my mind about life and everything. So, blogging is the best thing in me..


Till then,


mye :)


p/s: seriously, kekok gile buat blog after whole 3 years x buat blog..sorry for 'sayur-campur' language. hehe