Saturday, February 28, 2009

silly me

silly me.

careless ke silly or cuai? mane satu yg betul? ke semua tu same je.
ade ape2 komen?

ni sume kes pagi tad.bangun niat nk pegi library.everything were went fluently. pack the laptop. backpack full of books. then, walk ahead to the bus. half on the way. keep wondering. "apesal beg laptop ni mcm ringan?". and i "emm..xpelah".. few minutes then, "OMG.dem!!". bring the laptop, not the battery and plug.. that time, i was already half way to kangar. specifically to the library. keep wondering, whut shud i do? takkan nk balik hostel balik? quickly msg housemate. rembat plug from alin's laptop and thank God that, bying also nk pegi kangar. already at kangar at 10 a.m, few hours wait for the stuff start work at 11.30. uuh.. look.kinda waste lots of time. i guess. supposedly, i cud start my thesis early than that. aite? but, its already happen. i cudnt turn back or freeze the time. *wish i was HIRO NAKAMURA in girl version* commercial break :). wutever happen, thesis must goes on. :)

ok,look! again. silly me. i still got time to update the blog eventho the time is totally limited. got to at least finished one chapter today, cuz need to rush catch the bus today back to hostel. all the tuan-punye kereta went back to hometown. LOL. somehow, need to be independent rite? uh, i dun mind. seriously. sorry, this entri full of sayur-campur language. ok, malay plak. :P entri kali ni, tatau la. otak dalam ni mahu tulis melayu, tap di-sebabkan tgh buat thesis final year project yg dlm english. so, tangan menulis dalam 'english'..otak berkata 'melayu'. seriously. nampak mcm ade konflik antara otak dan anggota badan. ape nak jadi?
silly me.damnit.
notakaki: tgh buat chapter 3.methodology.aku nk buat cerita bohong psl fyp aku.baru dpt extra marks. wOot! *melompat gembira*

Friday, February 27, 2009

long-distance relationship


Entry title 'please don't cry'. i get it from my little sister, faraheen. thanks sis! not sure if you still remember those words that you gave me when in high school. i stil kept it till now. apesal, ttbe nk speaking ni? dem. ok, lets start all over again and ignore the intros. ok,entri tu mmg saje post selepas membelek diary tahun 2005. aku tulis balik dlm blog. meaningful kat aku bile aku tgh down in 'relationship' part. serious. if i'm down at other part, i never care it too much. i just let it all out and let it go. thats it. whenever comes to relationship, its complicated. seriously. its kinda need someone to talk about it and i relieve then. ive tried it once. that was last nite.

Just came to the right time, thanks to you. you know who you are. i'm just appreciate your thoughts. i'm okay now. ok, thats it. tak boleh lebih2. hehehe. back to the main, relationship. complicated especially long distance relationship. i admit last nite i was so depressed. 1.00 a.m called up my sister and talk about it. long distance relationship.

What is long distance relationship?
  • by means its a intimate relationship that takes place when partners are separated by considerable distance.

Challengers on long distance relationship

  • Communication can be more challenging due to reduced real-time feedback
  • Due to the distance the other partner's behavior cannot be monitored so a higher degree of trust and security may be required
  • Physical contact and sexual needs may not be satisfied regularly
  • The possibility that the partners become lonely, bored or grow apart
How to build trust in long-distance relationship?
  • Don’t neglect communication
  • Set down some ground rules
  • Express your feelings
  • Don’t make assumptions

above are some several things that i google about LDR *long-distance-relationship*.actually i got lots more.but, malas nk bce n bla bla..wuetver. the main is Long-distance relationship. anyone who have feel it, then u know it. really.ok, back to basic. malay.saje post entri psl relationship ni.lagi2 long distance relationship.mmg byk cabaran. dulu aku pnah tgk org who makes long distance relationship.last2 aku yg LDR. aku tak tau la. apesal, lately ni mcm2 aku dgn b-s-t. *budak songkok tinggi* always got something to came out and arguing. at the end,i'll cry like baby. sob..sob..sob.. seriously. i'm sick of it. babe, i just want an appreciation and consideration. i want give and take. damn tired think about it. whole day makes me restless. eventho when i'm eating lunch, i doesnt feel anything. seriously. i'm restless.everything that i wrote is meaningful.i swear to God, everything comes from the heart. sincerely. hope you understand.ok?
babe. i just miss you damn much.
Notakaki: actually byk lagi nk tulis.tap, nampak gaye dah kilat and guruh.buatnye ade short-circuit.habes laptop gua. rosak, sape nk ganti?

Thursday, February 26, 2009



happy face :)

tukang karut :P

big nose :P

camera freak *prove it*

loving *prove it*

notakaki : jgn marah.ini semua hanya rekaan semata-mata. *totally boredom* :P

Wednesday, February 25, 2009

please don't cry.

(please don't cry)

"cry cry
if you stumble into a mess
cry if you think it is best
there's no use to stop those tears
just let it out and release your fears
you can cry when things get tough
just cry,
no need to act tough
so what if you have puffy eyes and runny nose
you will feel a lot better and composed
coz you can cry but never quit
don't you ever claim defeat
take your time to sort things get cruel or on the days you feel awful
look for a place to listen to you soul
you find the strength you need to hold
its normal to feel sad
its humanity to cry
sometimes its not even hard to cry
trust your feelings
cry a little bit
it doesnt mean you have to quit
its a private matter your heart and you
a sniffle sob..
whatever you do,
remember that you're not weak
or some kind of sentimental freak
coz you know you're not a fool.
to somehow loose your nerves and cool
the pain doesn't lost
the despair's while after a good cry

just you carry on and smile."

mye :)

ringkas shj.

*ade hot gossip.

*rupenye hot gossip tu, si songkok-tinggi dapat kerja dan today is his first day*
*beriadah di denai dan senamrobik. wo0t!*

*xde klas.
*jogging kat denai. phewit!

*ade kelas ptg. LAW? dem.boring.
*tido. Zzz

*sports day UniMap.

ringkas tapi boring.aku tatau nk buat ape dah.boleh rekemen?

Monday, February 23, 2009


kali ni entri version omputeh.saje nk post.sape2 nk tak brape nk paham konsep blog tu, boleh la layan.ok? tak pakse suruh bace, saje je nk post.lah, buat pe korang nk bace.bukan ade input kan? betul tak?

ok, aku nk gelak.dem.

"Blog is a website, usually maintained by an individual with regular entries or commentary, descriptions of events, or other material such as graphics or video.Typical blogs combines text, images, and links to other blogs. The ability for readers to leave comments in a interactive format is an important part of many blogs.
Many types of blogs such as
  • personal blog
  • corporate blog
  • question blog
  • by media type
  • device
  • genre

Ok,this blog is personal blog, an ongoing diary or commentary by an individual, is the traditional, most common blog. Personal bloggers usually take pride in their blog post, even if their blog is never read by anyone but then. Blogs often become mor ethan a way to just communicate; they become a way to reflect onlife or workd of art. Blogging can have sentimental quality. Few personal blog rise to fame and mainstream, but some personal blogs quickly garner and extensive following. "

highlight sket kat personal blog sbb that's my blog.ok, aku nk gelak.mim-alif-ya.thats my blog is personal blog.whenever u said that my blog got no input or whatso ever, i dun give a single know what? this is personal blog. if u need to compare my blog and jupree blog, we both have different types of blog.ok? get it? i am mainstream to personal life, judging people *yes,i am NOT that perfect*,ok? its about MINE! if you think that my blog is just such a waste, go and create one! and i am willing to read your blog everyday with lots of input! ok?

after all, i really dun give a damn!

Sunday, February 22, 2009

semua orang dengki, betul ke?

(intro lagu akon - u can put the blame on me)
menghitung hari.aku nk balik johor.mungkin-lah.fulus mungkin tinggi pon menunggu aku di-stesen bas muar dengan kereta ni pon, mungkin aku lame tak update.mungkin-lah.aku tanak janji, nantik jadi org ke? mungkin-lah.

(shut the hell up, ok?)

berkenaan tajuk entri.semua org dengki? mungkin-lah.tabiat manusia ni bukan boleh agak.mcm2 perangai.aku pon dengki.tah tah kau org yg bace pon dengki? dengki mencari kesalahan aku kan? hahah..ok, aku gelak. aku tak kesah kalau dengki kau.sbb aku mmg tak kesah.serious.

dengki? emm.aku nk korang bile dah bace.korang bagi komen kat aku..ok? kalau kau tak puas ati, kau komen entri aku yg korg tak suke tu.ok x? dapat penjelasan kt aku dulu, baru kau org jadi be-batu dalam air laut masin,ok?

tajuk lagu kt atas.mmg meaningful.

for budak songkok-tinggi eyes only :)

aku yang boring sedang melayan lagu john mayers - no such thing.
aku tak paham dgn hati sendiri.aku rs nk memberontak.kdg2 aku hidup dlm hipokrit.aku dah cube taknak jadi mcm tu.entah lah.aku bile dah bosan.boring.jadi mcm2 aku pikir.budak songkok-tinggi selalu ckp "ala, asek asek boring.tak boring bosan.keje tu je la.baring.meniarap.tu je la.pegi la buat something yg ade value." ok, part yg ade value tu tipu.die tak reti speaking pon.haha.sorry ye songkok-tinggi..walaupun aku hancus speaking, tap kau lagi hancus la.heh. *seronok mengutuk budak songkok-tinggi ni*

budak songkok-tinggi.ape lah cerite kau skang kan? aku mesti gelak kalau kau pakai sluar pendek.serious.aku tak tipu.cume depan kau je aku tahan.walaupun, ramai ckp 'guys wears shorts are sexy' tap, pade aku komen. just 'hairy things' kt kaki tu, sungguh mengacau pemandangan aku. hehe.jgn marah ye.

songkok-tinggi? kenape eh, aku panggel kau cmtu? aku suke.kau jgn marah eh? aku mesti ingat mase naik moto. tgh atas jambatan pineng tu, moto buat hal. aku mase tu cukop emo.tap, kau keluar ayat "ala, rilek la. susah same2 senang same2". mase tu aku terus senyap. aku ikot je kau pegi kedai moto.sampai petang. baru siap. ayat tu, aku ingat sampai skang.
b-s-t atau budak songkok-tinggi. hehe.seronok la aku panggel mcmtu.
hampir tiap minggu, aku dtg pineng. jalan2 naik moto. seronok. bile jalan, kau mesti letak barang kau dlm beg aku. kan? sampai rokok pon same. aku tak kesah pon kamu merokok. baik kan aku? entah la.aku bukan nk jenis kontrol hidop kamu, sbb kite tak de pape pon lagi.kte bukan suami isteri lagi.kan? kamu baru 21.mmg habit kau simpan sume barang kt aku. ingat lagi balik dr genting. kau tinggal handphone kau kt aku? mase tu, aku tergelak. terpakse weekends tu, aku dtg pineng hantar handphone semate2 sampai aku ponteng keje. sanggup kan aku?
entri ni sume psl kau.dah hampir 2 bulan aku tak jmpe kau.
tahun lepas.mcm2 dugaan aku kene.aku senyap.dlm bilik aku slalu nanges sorg2.instinct kau mesti betul.mase tu kau tanye "ok, ke tak". kau moral support kt aku.aku kekdang buntu.aku segan nk stori kt kwn2.aku segan nk stori kt family.especially kt akak aku.tap, kat kau je aku selesa nk stori psl ape2 pon.walaupun, at first aku berat ati nk stori.tap, kau tak pnah pakse.kau mesti bg aku mase nk cite kt kau.dan setiap kali tu lah kau akan ckp "biarlah ape org nk buat kt kite, kte jgn buat kat org..biar je laaa.".

maaf ye b-st-.aku tak mampu biarkan.akhirnya, aku emo.
tahun ni.aku terkejut dgn perubahan kau. pemikiran kau. bukan ke-arah tak baik.tap, ke arah baik.cume aku je yg mulenye tkejut dgn perubahan mendadak tu. hampir tiap mlm, kalau ade mase kau telefon. al-maklumlah, tak boleh call selalu. aku rase antara aku dgn kwn2, aku je setia dgn top-up. masing2 da advance pakai billing. maaflah, aku tak mampu. perubahan dan pemikiran kau tahun ni, mmg lain. mmg bagus, cume aku je yg tkejut dgn perubahan tu. maaf ye b-s-t. aku suke dgn pemikiran kau. pade aku, dah matang. walaupun, hakikat luaran kau mcm budak2.

kte be-2 je la yg tahu ape perubahan tu, kan? harap2 kekal la. amin.

'siji papat telu'

notakaki: aku boring.aku teringat kat kau.jadi entri ni pasal kau.

Friday, February 20, 2009

now, i pronounce myself as the flash. w0ot!

Fast, athletic and flirtatious

Your results:

You are The Flash

The Flash -------- 100%
Green Lantern -------- 100%
Wonder Woman -------- 90%
Superman -------- 80%
Hulk -------- 80%
Iron Man -------- 80%
Supergirl -------- 70%
Catwoman -------- 60%
Robin -------- 50%
Spider-Man -------- 40%
Batman -------- 40%


aku bgn awal pagi.semata-mata entri ni.

sepatutnye aku dah luahkan malam tadi, tap org yang sepatutnya mendengar dah lena.

aku nk pesan.kata-kata aku terlalu umum.sehinggakan ada saksi yg mendengar.kalau aku tipu, aku mmg berdosa.kau pegi tanya saksi yang mendengar.aku tak tipu.kata-kata yg terkeluar tidak ada langsung berkisar tentang engkau.serious.jika si pembawa cerita mengatakan yg sebaliknya, aku tak nk ckp ape2. mungkin sekadar hiperbola-kan cerita utk menjadi lebih panas.jika pembawa cerita itu ada mengatakn aku menyebut name kau, mengatakan tentang engkau die seorang yg penipu.penipu besar..mungkin sume saksi yg ada berpihak pd, aku boleh agak la.gaya penceritaan mereka kt kau.aku ape kesah dgn geng palsu kau tu.

niat aku utk berborak.kalau kau pikir lain, tu lantak kau.aku bukan kesah.ape yg aku borakkan terlalu ringkas dan UMUM.sekali lagi.UMUM ok? ape masalah kau kalau kau mesti jadi seorang yg penakut dgn hanya menyerang kawan aku? ape masalah kau? apesal tak jumpe aku? ape masalah kau? kau takut? satu lagi kawan kau tu, tak reti malu ke? aku rase nk gelak la perangai korang ni. kalau kau bercakap ttg org lain, mmg hebat.tap, bile kene batang hidung sendiri mmg mcm singa.aku tak tipu.korang cermin la muke kau sendiri. aku pon same mcm ni.tipikal seorang wanita.beginilah hakikat akan berlaku dalam dunia ni.
pasal hubungan bende-alah kau tu.aku bukan kesah.lantak kau la kalau kau nk buat ape ke dgn die.tap, kau kene ingat.ape yang kau buat, satu hari kau kene.'what goes around, comes around'

Wednesday, February 18, 2009

benci aku

tajuk entri ni mungkin banyak persepsi.

  • "eiii, benci aku..." berlaku di kalangan wanita yg jelek/jeles tgk org lain lebih dr die.ayat penuh yg tipikal didengari oleh selalunya datin2 dan high-class women.konpem la.diorg ni bukan jenis bukan boleh org lain lebih dr diorg.mentang2 duet banyak.bosting.

"eii, benci aku kt die pakai beg LV.eeii, benci i. benci i tgk die."

  • "benci aku.."berlaku pd manusia yg mengalami masalah dgn diri.mereka cuma mahu meluahkan perasaan yg mereka benci diri mereka sndri dan mereka rasa mereka tak guna, lalu ayat ni diluahkan dgn ringkas dan tap sgt bermakna.

"ok,benci aku..aku tak guna."

keadaan yg ke-2 berlaku pd aku.

bile sampai satu tahap.aku akan jad benci pd dr sndrik.bukan ape.bukan aku ade masalah mental.aku akan jadi satu tahap emo yg terlalu tinggi.dengan pakcik kedai makan kt hujung tepi muhibah pon aku boleh carik gadoh.aku tak kan kalah.walaupun aku tau ape yg aku pertikai tu mcm tak logik dan bende kecik.benci aku.dgn kawan2 aku emo.kali ni emo aku tak bermakna.mereka sume paham dgn perangai mim-alif-ya.aku mmg benci aku bila aku jadi mcm ni.keadaan mcm ni tak selalu.mungkin sebulan akan ckp emo ni kebanyakkan lelaki.tap, hal ni.lelaki mustahil nk emo mcm aku bile smpai waktunya.aku rase mmg da smpai waktu.bile aku emo tu salah satu tanda hal ni akan berlaku.aku dpt rasekan kehadiran bende alah tu.aku yakin.tak lame.dalam sehari dua ade la.
"ok,benci aku..aku bukan tak guna.aku berguna..aku cuma red flag.emosi tak stabil"

Tuesday, February 17, 2009

mimpi buruk

tadi aku mimpi buruk.

aku tdo lepas zohor.lagi 10 minit nk asar,baru aku bangun.


kisah mimpi aku ni bukan aku yang mengalaminya, tap aku yg menyaksikan kejadian yg penuh dgn kronologi..aku tak tahu kenape, aku tgh menyaksikan seorang perempuan ber-badan montok dan sgt menggoda.oh, mengapa mesti itu? setiap masa perempuan tu, aku ada bersamanye.tak kira.di mana.segalanya aku dan dia.serious, aku tatau apsal?

asalnya die seorang yg nerd.pendiam.dan kurang bergaul dgn lelaki.entah mcmane, lepas bersekolah campur laki perempuan.perangai die menjadi2.pergaulan yg terlalu bebas dgn lelaki.aku ada lihat dimana, die sdg bergaduh dgn seorang lelaki melayu dan muke tak market dan rapat dgn die dan lelaki itu mahukan dia jadi gf.mestilah gadoh.perempuan ni player.ape barang nk couple? aku rasa la.dah aku yg mimpi sume ni.

lepas tu, kemesraan dan peramahan die makan diri die sndri. aku tatau ape dlm fikiran die. die terlalu baik dgn seorang guru matematik skolah. mungkin nak dpt soalan bocor dan score mase exam nanti kut.mungkin-lah.kemesraan die tu makan dr die sndrik bila die berlari2 keluar dr bilik guru dan bermula-lah episod hitam.die hampir di-rogol dan dan di-raba oleh cikgu yg gatal itu.dalam ati aku berkata "ha, padan muke.sape suh layan sgt."

aku rase aku nk gelak.apesal mimpi aku mcm best.dlm mimpi ni, aku invisible.aku cume jadi pemerhati.pertukaran kawan2 perempuan tu bergerak seiringan dgn setiap kejadian yg berlaku dgn die.dari-lah kawan sejati, lama2 kawan biasa dan kembali dgn kawan yg sgt2 sejati yang baru.serious, aku tak tipu.aku rasa aku nk gelak.

lame2 kehidupan perempuan ni makin lama makin meningkat dari remaja kepada-lah seorang wanita.ak dah bgtau tadi, die ni menggoda.konpem ramai lelaki yg suka tak kira lah suami orang, seorang dato ataupun tunang org.sumenye boleh cair dgn perwatakan die.serious.kisahnya, die seakan seperti menjalinkan hubungan dgn suami org.aku tatau apesal dalam scene menggoda, aku tak nampak.aku cume nampak mereka menjalinkan hubungan shj. hubungan mereka terjalin sehingga lah si-lelaki punya bini beranak 3.tap, dia ni masih menjalankan hubungan.

aku tak ingat ape ending.yg pasti aku mimpi buruk.aku bgn dalam keadaan yg takot dan berpeluh2.aku terkedu dgn mimpi aku.apehal la aku mimpi mcm ni.astaga.


aku kekadang konpus dgn behaviour die dan satu lagi.ape perlu aku mesti mimpi begini? aku tak kesah, cume mimpi ni berlaku tepat pd masenye.di masa keadaan tgh bergolak dgn kehadiran manusia yg bermcm2 perangai .aku pon bukan kesah pon manusia macam ni.jenis yang bile die rs die hebat.wah, sume org die benci dan die kondem. bile ckp kt org boleh, bile kne kt batang hidung sndrik.mengamuk mcm singa.aku bukan nk kutuk.hakikatnye, mmg mcm ni la akn berlaku.aku tak tipu.aku berani sumpah.aku pon kdg2 mcm tu juga.aku bukan hebat sgt.takde manusia ni yg hebat dan sempurna.percayelah!

kalau kau ape kau nk buat?

kalau aku, aku cume boleh ckp cmni je. "hidup ni sume dah ditentukan oleh Tuhan.baik buruk sumenye ketentuan-Nya.hidup ni karma.ape yang kite pernah buat kt org sama ada baik atau buruk, satu hari kita akan mengalaminya sendiri.ape yg akan berlaku itu sume sudah tertulis."

"what goes around, comes around"

Sunday, February 15, 2009

estranged ke dangdut? apakah?

kenapa aku boleh bersemangat dgr lagu dangdut cthnye: iwan-yg sedang2 saja atau nini carlina -gentengnya pacarku. ni sume salah manusia bernama maisurya dan juge makhluk bersongkok tinggi.
  • maisurya.
dalam senyap2 die layan mp3. aku tanye die. lagu ape. die senyap. aku tanye lagi. die senyap. aku cube amik mp3 die. die rampas balik. aku tak puas ati. aku masam muke. sakit ati. 'itu pon saving ke?! kerek'. last2 die bagi aku dgr lagu tu "yang sedang2 saja..yang penting dia setia.." dem! dangdut!

  • makhluk bersongkok tinggi

harap je songkok tinggi. amik gamba utk ic dan lesen, sume songkok tinggi. alasan die 'nampak suci, polis tak sampai ati nk tahan'. tgk2 dalam kete, penuh cd dangdut. akhir tahun lepas, dating kt melaka. die bawak kete old-skool die bwk aku jalan2. nasib tak pakai songkok tinggi. masuk2 je kete, 'oh, dem! dangdut!!'

aku baru sedar, aku akan dpt feel yang extra bile dgr lagu dangdut.serius.aku tak tipu.astaga. da buang tebiat ke ape? aku fan estranged. skang dangdut?

Saturday, February 14, 2009


sepetang di denai pengkalan asam, kangar.


melompat atas jambatan.masing2 dgn berat lebih 45 kilo *aku lupe yg berbaju biru lengan kuning barangkali beratnya adalah 39 kilo* . apakah mereka ini gila? final destination mungkin utk aku sbg photographer atau mereka?

mak beruk bercekak pinggang memarahi anak-anak beruk.. "hoi, kamu sume nk bergayut tak ajak mama..nak kene sebat ni..siap! " sibaju kelabu bersuara..wah, beruk pon terer dressing pakai baju kaler2..hebat hebat. :P

weekends kali ni serious tahap maksimum kebosanan.masa2 dihabiskan di library. bukan study.tap, internet kt library lagi syiok dan laju. kanak2 sekalian bercuti sakan.maka, tinggal aku, si-kering dan juga tiga makhluk usahawan yang sakan berjual. kek batik jual abis. dadih pulak nampak gaya kene tingkatkan produktiviti. semoga berjaya ye!

petang ni aku nk bersenamrobik di tempat yang sama.bayar rm3. "hoi, pegilah jogging ke, exercise asek ternak lemak je kau." ayat celaka si jejaka bersongkok tinggi. ok, aku buktikan petang ni aku boleh bersenam-robby.w0oot!

mye :)

notakaki: seronok pulak tuka kaler font ni.hihihihi.padan muke kalau sakit mate :P

Friday, February 13, 2009

Kali ni aku tak peduli, aku simpan cukop lame..

(aku rs sgt stupid, cz i just keep my mouth shut all this years..dem it)

Kali ni aku malas nk berpura-pura. Bukan aku kejam ke ape.tap sampai bila aku nk jadi hipokrit. Aku tak nafi sejak aku hidop dgn kau. Kau bukan lagi banyak membantu, tap lagi banyak memecah-belahkan org ade la. Bukan ape. Dari segi paras rupa, tak akan ade org nak percaye dgn ape yang aku ckp. Tap, aku nk bgtau yang tolonglah ‘don’t judge a book by its cover’. Tak mustahil kalau kau tgk org tu bertudung litup bermuke suci, tap sebenarnya seorang yang sgt berlagak, penting diri sendri, cepat perasan, mulut ckp tak serupa bikin, hati busuk dan mcm2 lagi. Kan kta selalu anggap yang manusia yang terlalu suci di mata lelaki ni semuanya bagus je.tap, sebenarnye diorg ni lagi teruk dari manusia yang terdedah body sane sini. Aku bukan sape2 nk judge org. Kan ,aku ckp, aku mls nk jadi menipu. Aku simpan dalam ati cukop lame. Kali ni aku tekad, aku nk tulis dlm blog gak. Aku tatau la die reti bace blog aku ke tak. Budak kampong skarang pon dah hebat dr budak Bandar. Lantak kau la kalu kau bace. Jgn plak tibe2 ko nk serang aku hempas2 pintu, mengamok2 ke ape. Ko bace lagi dan kau pikirlah ape yang aku nk ckp kt kau. Kau kan da umo 23, kau mesti boleh pk secare matang. Eh, bukan kau mmg da matang ke? Wtf!

Kau tau tak. Hidup aku dari awal sgt bahagia. Walaupun condition mcm ni penah jadi kt aku dlu. Tap, aku dah lupe bende2 tu sume. Ramai ckp kt aku suh aku berubah. Jgn emo2 lagi. Tap, nk buat cmne. Sume org ade care nk luahkan perasaan marah. Agak2 la nk simpan dalam hati je. Pastu kau bagi peluang je kt org tu, pijak kepala kau. Apehal? Aku bukan jenis macam tu. Lagi2 aku ni seorang berzodiak LIBRA, 'not the one you wanna mess with'. Ok? aku bukan kolot ke ape nak percaye bulat2 kt zodiac kejadahnye. Cuma mmg ape yang digambarkan , almost 95% betul.

Kau sedar tak yang kau baru je menetap bersama ktorg yang kau anggap 'sahabat'?? pegi mati la sahabat ke ape kalau perangai macam ni. Aku tak nafi, kau ada bagusnye walaupun ape yang ak nampak sume hanyalah hitam2 belaka. Kau mmg seorang yang sgt concern dlu, err terlebih concern la dlu. Aku ok lagi dgn kau dulu2. Lama2 macam naik minyak. Kau sedar tak, aku tak kesah dgn perangai kau yg jenis buat tak tau ape2 hal pon. Tap, kau ingat kau boleh lari ke dr masalah?? Opps, lupe lak. Kau hanya akan ada perasaan bila kau dgn laki kau je. Kan? Bukan aku je yg perasan la. Kau macam dah kawin dan nikah atau bhs kasarnye, kau mcm bini die. Padehal satu habuk ikatan pon takde. Tu lantak kau la. Tap, agak2 la sume org pon ade boifren gak!.

Aku tatau la kau ni manusia yang sedar apa yang kau cakap. Aku rasa kau tak sedar. Kau seorang yg pelik. Kau tak sedar kau pelik. Kau lupe ape yg kau ckp, pastu kau buat. Kau jilat ludah kau sendiri. Aku da naik muak nk dgr kate2 yg keluar dr mulut kau. Menyampah. Kau tau tak? Aku kesian dgn kau. Kau ckp kau tak mampu2. Bla bla bla. Tap, kau? *aku tak leh expose part yg ni..kau paham sendiri part family kau etc.terlalu peribadi.* kau kehulur kehilir mcm org duet banyak. aku sebenarnye tak kesah pon hal2 peribadi ni, tap memandangkan kau dah mengadap muke aku dgn muke kesian dan linangan air mata dan kisah drama pasal hal sehelai baju yang kau ckp kitorang DARAT? Dari situ aku jad 'concern' sgt2 dgn hal peribadi kau! Sampai kan aku dah boleh buat satu drama, awal2 kau bahagia. Ke pdg besar, kehulur kehilir ke tempat yg kau rase mewah, kau keluarkan ketas2 yang berwarna-warni yang bernilai tinggi dan bagi pd org lain. Nanti sampai satu tahap, kau tak makan. Kau buat muke sedey. Tak de duet la. Menyampah sial. Aku bukan ape, aku pon same gak. aku bukan manusia mewah. Tap, agak2 la. kau cakap tukang kebun? tap hidop kau lebih dr tu. lantak kau la.aku tak nak masuk campur part yg tu.tu life kau,ok?

Aku tak kesah pon dgn kehidupan kau. Tunggang terbalik tu hal kau. Bukan hal aku. Tap, kau sikit2 da makan perasaan aku yg aku cukop lame simpan.kau macam anai2. Sikit2 lame jahanam. Kau tau tak, hal dalam hati ni aku simpan sejak kau dtg mengadap aku. Cuma mase tu aku dah tekad aku tak nak menjerit, dan mengamok dpn kau. Kau untung! Kau tak kene. Bukan aku berlagak besar dgn emo aku. Tap, itu mmg perangai aku. Cuma sekarang aku dah kurangkan emo part yg menjerit dan mengamok. Tipu kalau aku ckp aku dah tak emo. Emo tu mmg ade. Cume, kali ni aku simpan dlm ati, blog ni tempat aku ckp sume. Kau boleh imagine la, aku tulis sume2 ni dgn perasaan yg marah membara2. Aku tak tipu.

Sorry kepada sesape yang terkena tempias. Aku cume tuju pd seorang tu shj. Ok? aku da rs lega sket. Kau kalau tak puas hati dgn aku, lantak kau care mcm mane kau nk tunjuk kat aku. Tap, kalau kau tibe2 hempas2 pintu, oh itu sgt lame. Please la. Aku tulis dlm blog ni bukan ikut style azwan ali melaser dlm blog die. Tu care die, dan ni care aku. Ok? aku tak same dgn die. Dgn sape2 pon aku tak same. . aku cume jadi jadi diri sendiri. Sumpah.

*akibat tdo lepas asar smpai azan maghrib baru nak bangun..syaitan menguasai diri. astaga*

Mye J

Thursday, February 12, 2009


aku tak paham dengan perangai manusia lagi-lagi org di sekeliling aku.

sampai satu tahap aku nak cakap yang apekah menjadi kesalahan utk menjadi diri sendiri yang sebenar dan sejati.apekah salah menjadi 'maizura ismail' . perlukah menjadi Ir.Mohd Nizar walaupun sebenarnya anda adalah Ali ? perlukah?

Wednesday, February 4, 2009

real thing


" My fears are real
they are out there, i know
from snakes to death
they are all inside.

My biggest fear is being alone
loosing you at anytime
would tear me apart
i'd loose my mind

Your love
my life
and friend
without you my life will end

I don't know how to tell you
i don't know what to say
only that I'm scared to death
To live and not have you to hold "

p/s: satu empat tiga.

Tuesday, February 3, 2009

otak tak fokus. mengapa?

lagu mirage - pesawat berkumandang.

aku tgk jam. 8.01 malam. pandang kanan dinding. pandang kiri katil. antara dua, hentak kepala ke dinding atau tido. ah, tapi itu takde kaitan. otak aku sekarang memang tak setia. sekejap fikir lain, dalam masa 5 saat aku boleh teringat hal lain. aku dah lame tak update blog ni. material dalam blog yg nak dibincangkan memang takde. otak ni semakin kosong. macam dalam lirik lagu mirage, indie band Pesawat. "siang malam termimpi-mimpi, pagi petang tercari-cari, tiap saat ternanti-nanti, kau masih tiada di sini". terlalu fikirkan tentang blog, mmg boleh jadi gila. terlalu asyik dengan mim-alif-ya, tiba-tiba aku dpt satu memo. sv kesayangan bagi memo. schedule hal projek tahun akhir aku. gila betul. 23 mac 09 aku kene hantar 1st draft. satu chapter pun aku tak sentuh lagi. terlalu asyik dengan facebook dan myspace. oh, friendster tidak lagi. mmg dasar tak sedar diri. aku mmg begitu bila hilang fokus. asyik dengan 'social networking' mmg boleh leka..

tahun akhir dengan hanya 2 subjek dan projek. memang aku boleh main-main. tap, aku rasa mcm kosong. masih tak ada feel nak buat bende2 yang berfaedah tu lagi. maksud aku, buat report projek tahun akhir dengan assignment. berkaitan dgn ilmu. aku memang tak leh masyhuk lagi. aku rasa mcm kehilangan sesuatu. aku mmg rs kosong. aku rasa aku perlukan pemangkin. bukan malboro light. bukan dadah. pizza juga bukan.begitu juga mcd. aku rasa aku tahu ape aku nak.

aku perlukan cebol.

(cebol with silly face)

p/s: rindu sangat kat kau,ok!