Tuesday, March 17, 2009

TP45


Pusing kiri kanan.kosong.rak penuh buku. kerusi kosong. meja kosong.cuma, ade makcik cleaner.rajin menyapu smpah yang tidak kelihatan langsung di library ni. student pon takde. bosan. haish, makcik ni. asyik sapu area aku je. ingat aku buat sampah ke? shuuhh..shuhhh.ok, die dah blah..tenang kembali.fuhh
intro tak de kaitan dgn topik nk dibincangkan. cume saje nk bgtau aku kat library.wtf!
aku cume wakil dgn apa yg terjadi. kemalangan kecil. yang terlibat ade lima org dara pingitan. ceh. aku tak ada di tempat kejadian. sibuk di library membelek buku dan seronok ber-facebook. ok, tersasar dr topik. kisah kemalangan ni kodiang, perlis ke kedah tah?!.aku rase kodiang, kedah. aku rase la. sebab aku sendiri confuse mane satu jajahan perlis, mane satu jajahan kedah. sumpah.aku confuse.
dlm perjalanan balik dr jitra. kereta ke van entah, buat u-turn mengejut. make, diorg ni pon brek mengejut. penumpang semua bertali pinggang belakang melainkan ade 2. maka, yang 2 ni agak ter-kejut dan hampir melanggar tempat duduk depan. tipikal seorang perempuan yang terkejut dalam kemalangan berlaku. ya, diorg menangis.

kereta jenama proton. buatan malaysia. kalau tak di tanjung malim, kat shah alam pun ade. kat seksyen 27. kot. satu edisi lame, 15 tahun lepas. silap-silap 20 tahun lepas. tengok no plat pun tau. kira mcm satu dalam seribu. limited edition. ok, bukan kereta aku. kereta satu lagi aku tak tahu menahu langsung. usha-usha no plat. kira-kira dalam 5 tahun lepas, silap-silap 10 tahun lepas bru die nak keluar.

(kereta yang melanggar)

pakcik ni cool gile. siap ckp "pakcik ni mmg selalu la accident.tatau la kenape.takpelah, nk jadi nk buat mcmane..haish *mengeluh*"



(kereta yang dilanggar)
lima org dlm ni. kereta old-skool. mmg kuat dan gagah perkasa *poyo*

bezakan? kereta yang melanggar lagi teruk dari yang dilanggar. walhal, kedua2 kereta buatan malaysia.kereta buatan m'sia sememangnya di-ketahui ramai dengan kualitinya. haish.bile nk maju ni wahai proton? tak pe lah. satu hari aku nk keje sane, aku nk buat kereta se-kuat kereta kebal. (bercita-cita tinggi, hebat!) aku tak perasaan sampai tuan punya kereta explain kat aku. sekarang, die tgh tgu mase sesuai nk explain kt tuan besar iaitu ayahanda ter-chenta..

notakaki: sabar ye mimi. kwn yg terlibat. semuanya dah selamat! alhamdulilah. kepada hero-hero, thanks a million!

mye :)

5 comments:

Monkey D Luffy said...

nombor plat tu lawa siot... boleh dibeli ker?

yanie said...

sian gile kat kete pakcik tuh..
ishh..rase nk sepak jek driver yg wat hal tuh..xpsal2 pkcik tu kn tggung..sian wehhh.......huhu..teruk kete die..aku mnompang sedey.:(

мyΞ'™ said...

monkey d luffy : haish..ke situ pulak..

yanie: tau takpe.
kete yg bersalah, lariiiii... mcm ni lumrah hidup. :'(

Si_KuduS™ said...

erk... ko lupa sumthing erk..... bukan ade XTRA hero dtg ker?? nak duit hah

мyΞ'™ said...

si kudus: tak lupe..sgt2 ingat..extra hero mintak duet minyak..peh..later aku story in other entry :P