Sunday, May 3, 2009

nama aku mai, bukan ana. ok?

khusyuk menelaah pelajaran utk subjek yang terakhir di semester yg terakhir.

esok exam yang terakhir jam 9.00 pagi.

tiba-tiba,

one message received

9.30 p.m

"nak pic ana jugak. nak jugak.nak jugak..urrmmmh"

aku maizura. kawan-kawan panggil mai. ana? tak de dlm suku kata nama aku langsung.
siapa ana??

feel nk study trus mati. nota-nota yang susah payah dibuat beberapa hari sebelum exam aku letak tepi. aku pandang ke luar blok. mengeluh. termenung. berusaha utk tidak memikirkan tentang bende remeh tu tap, aku kalah.
aku kalah dgn mesej yg remeh tu. kalah dgn bermacam-macam cara. aku pasrah.menangis.emo.
tapi, ke-egoan lelaki. aku menang.
yes! biar aku je yang tau, ape yang aku menang dgn dia.
bukan aku nak sgt kemenangan tu. aku tak raikan dgn apa2 pun. cuma kejujuran dia yang aku nak. itu je. jujur tu kan penting dalam hubungan. kan? kan? malas nk merepek bende jiwang-jiwang ni. haish. siapa ana tu. aku bukan kesah. mmg aku jeles. itu hakikat seorang wanita. tap, dia bukan ada hubungan yang sah dgn aku lagi. siapa aku nk kongkong hidup dia.
yang penting , pandai berkapel pandai la tangung risiko. ye tak?



notakaki : berkapel bukan utk keseronokan atau main-main. bukan utk harta-benda. tap, untuk apa? sendiri mau pikir lah! sebab tu la aku jeles.

10 comments:

Monkey D Luffy said...

manjanyer mesej ;p

Monkey D Luffy said...

opss

ini entri emo?

Monkey D Luffy said...

aku tak pandai komen kalau emo

Monkey D Luffy said...

tapi aku baru perasan ada 4 komen dah

lalala

мyΞ'™ said...

1 : manje yg menyakikan hati

2 : ni bukan emo..

3 : haishh..

4 : lah.yeke? nape tak perasan smpai 10 komen ke.. XD

~Pengembara Sepi~ said...

huarghhh...ngantuknya...

my name is Ain said...

erm..
mengada2 la lelaki tu..
konon nk manje..
haha.

ntah ape aku ngarut

farah said...

aku lagi suka nama mai instead of ana..hahaha.xde kaitan..

Encik Zulhelmi said...

ana tu anak sedare dia kot?

gudluk esk!

inTanIsmiDa said...

hye ana..hahha