Monday, May 18, 2009

ending or it just begin?

tajuk entri yang banyak spekulasi. konpius sama ada semua dah berakhir atau hanya baru nk bermula?
dah lama tak update blog. terlalu sakit hati dgn server internet di hostel yang EXTRAVAGANZA lembap buat aku mls nk on9. online di rumah bahagia sikit. pakai wireless. tgh berak pon boleh online. sangat bahagia, ok? cuba lah. HAHA . hari ni, baru saja lepak di rumah. semalam tengahari aku smpai rumah. tak pernah2 selama ni, sampai rumah tghari sbb mesti gerak dr perlis malam, smpai jb pagi2 buta. first time pecah rekod. ni semua kerja budak songkok tinggi. saja buat surprise hantar direct ke rumah. puas pikir ayat seswai goreng dgn parents ape alasan. last -last, semua settle. sampai2 rumah, call mak "mak, adik punye bas ni terus hantar depan rumah la.. " sgt cm bodo ttbe ckp cmtu. hurm, takpelah. semua da lepas. budak songkok tinggi, at least da penah dtg rumah. W00t!
ok, balik semua kpd tajuk.
ending or it just begin??
1. berakhirnya kehidupan aku sbg seorang pelajar emm, up sikit sbg mahasiswa. ya, aku da habis belajar. akhirnya, 4 tahun belajar dah berlalu. serius. pejam celik, tgk-tgk da habis. mcm tak percaye je. perangai mcm budak2 lagi. dressing tak mcm umo 23. tak pasal2 kene tanye dgn budak lain.. "dik, tahun 1 ke??" bodo sial. aku mcm tahun 1. boleh bayang la. life kat universiti. tak ade orang nk kontrol hidup aku. pakai ikut keselesaan. so, mcm budak tahun 1. SELEKEH. ya, betul! tapi, ape kesah. semua dah habis.
2. bermulanya kehidupan aku sebagai penganggur terhormat.banyak bende nk buat sebenarnya. kalau nk list, mmg tak larat. tapi, yang penting ialah KERJA. dapat duet sendiri, mmg best oo. tap, mak suruh smbung MASTER. aku bukan malas, tapi nanti lah. tak sampai seru. AMIK LESEN. tu yang penting. nk kerja tapi dalam column 'Possess own transport - NO'. rasa-rasa ade tak syarikat nk pandang resume aku? nk kerja, tapi takde lesen. mcm-mane nk travelling? KAHWIN. satu bende yang sgt tak terpikir nk buat. serius, aku tipu. perasaan tu mmg ada. tapi, terlalu awal. akak aku pun belum tunang pun. aku plak terhegeh-hegeh nk kahwin. langkah bendul. mampus nk kene carik serba satu 2 set. gila! mane nk carik duet?
aku punyalah sakan pikir macam-macam apa nk buat lepas habis belajar ni. padehal, org lain rileks je. ni semua sebab ayah ckp "habis belajar, putus duet. " huhu. rasa-rasa aku nk hidup cmne, takde duet? haish. sakit kepala. mak suruh part time jadi 'GURU sandaran'. astaga, GURU? aku tak nak kutuk apa-apa psl . baik aku diam. yang penting, aku tak nak jadi GURU. ok?
ada satu bende penting dari semua ni. sumpah aku tak teringat langsung. aku rasa aku kene pertimbangkan semua yang aku tulis kat atas tu sebab bende ni lah. bende ni lah, aku rasa masa depan aku jadi haru biru. ape nk buat?
aku kene pegi PLKN. celaka!

notakaki: banyak sgt option, tatau nk pilih mane satu. boleh x kalau duduk rumah, tapi duet masuk je. kan best? hurm :)

3 comments:

Monkey D Luffy said...

PLKN? kesian

Si_KuduS™ said...

huh...... just curious... did u cry on ur last day at college?

мyΞ'™ said...

si kudus: yes, cry in the bus..ngehh.y?