Thursday, December 30, 2010

mye 2010

hari hari berlalu tanpa disedari.rasa macam setiap hari membuang masa buat kerja yang sama.cuma sejak kebelakangan ni, badan tak berapa sihat. hidung tersumbat sana sini.perut tak berapa nk terima makanan, apa yang ditelan semua keluar balik.kepala sikit sikit nak berdenyut-denyut sampai mata pedih.hari hari berlalu dgn task kerja yang sama.hidup yang sama.tiada enhancement.tiada perubahan.tiada peningkatan.bosan.

itu cuma apa yang aku fikirkan yang berlaku dalam jangka masa terdekat.walhal sepanjang 2010 ni, macam-macam berlaku.terlalu banyak peningkatan.enhancement dan perubahan.cuma aku tidak perhatikan satu persatu yang berlaku.mungkin aku pandang sebelah mata segala yang berlaku.2010, banyak sangat bende yg terjadi.aku cuba untuk cerita apa yang telah berlaku dan apa yang aku ingat.aku cuba.ok.cuba.

2010.

Career.
my 1st official job as Assistant Manager Network Operation Enterprise 1 Banking 2 di Telekom Malaysia dan seterusnya menjadi Resident Engineer Maybank. Mana task kerja aku semakin mendalam dan bertambah bila work place aku is based on customer office.walaupun, job task still lebih kurang cuma have to balance colleagues n customer. Nak kene jage hati all party.Complicated but Alhamdulilah. setakat salah faham kecil-kecilan itu lumrah hidup.layan kan aje. itu baru pasal skop kerja, if pasal status kerja? masih lagi tergantung. redha je la. contract pon habih 31 dec 2010. just wait n see. insyaÁllah mungkin ada rezeki.doa banyak-banyak.

Wedding.

superb banyak wedding!! nah list!

  • Wedding my cousin Hafiz dgn wife org Terengganu, Marini.kes wedding yang ni menjadi bualan hangat di kampung dan rumah saudara maraku di seluruh Malaysia.ya! macam-macam hal.
  • wedding Nani & Ikhlas 3 April 2010 at Putrajaya.wedding yang dinanti.sedondon semua pakai merah and of course Nani dan Ikhlas is white.superb lawa, chantek dan hensem gitu. wedding kt Hall dan bende yang paling ingat is when a few guest include us yang tak dapat nk makan secara benar.(i mean makan banyak sket la..) sampai bantai makan food for the pengantin. haha.but, tak kesah pon pasal tu. the best is dapat jumpe KIPAS setelah lama tak jumpa and 1st time introduce KAMJ to KIPAS.
  • Wedding Mimi & Nudin 5 June 2010 at Besut Terengganu.Sadly this wedding tak dapat nk attend sebabkan hal kerja dan batasan cuti.But, they both look soo stunnning and currently Mimi is pregnant! Mommy to be!! Congratss!
  • wedding Pae & Husband 6 June 2010 at Johore.As Pae n Mimi wedding date is super close.Both seriously cannot make it.Pae & hubby look so chantek n hubby sangat hensem.Congrats to u both!
  • wedding Rohaidee & Nisa 20 June 2010 at KL.Both is my super friend masa practical at Hicom Engineering Sdn Bhd. Mrs Nisa now sudah jadi teacher and Rohaidee masih setia dgn Hicom.hehe. Totally unexpected both ni married, but Jodoh suma di tangan Tuhan. Wutever it is, Congratulations!!
  • Wedding Arifah & Husband 10 July 2010 at UPM Serdang.Attend this wedding at UPM with Adhel.Few 9903 also datang. This wedding is so-so, as understand that both of the family is very religious. So, sila faham. But still wedding is still great with blue colours and bila jumpa 9903 mmg seronok yáll. masih teringat conversation Nani Ikhlas and BuddyAmoure. ok, conversation orang dah kawin dan org yang berusaha mendapatkan anak which is mcm meremang bulu roma bila terdengar Ikhlas ckp bermacam-macam position dah buat and etc, Maka dgn itu, aku terus terïmagine..WTF! haha :D aww, malu. LOL

  • Wedding K.jihan & Ghazi 25 July 2010 at KL.K.jihan is my super close sister since Hicom Shah Alam 2008 until now.OMG.Their relationship luar dalam and everything semua dalam tangan.WOOT! Congrats kakak chantek dan now da preggy! Mommy to be!
  • Wedding Sarah & Fendi 25 September 2010 at Kota Tinggi Johor.My eldest sister wedding! the most grandis! of course anak sulung to ISmail & Rohaini. Very known in Kota tinggi. as daddy da retire from Pejabat Pendidikan KOta Tinggi. siapa yang tak kenal? wut a waste! Daddy was super happy dapat menantu!! Now, my sister Sarah is mommy to be!! and i'm becoming an Aunty!!
  • Wedding Zul & Umai 10 Oktober 2010 at Wangsa MAju.Zul was my friend since KMNS.Matriks N9.Of course i know him as satu kelas and all the history relationship with someone who i really know.Umai kenal as work in one company. Congrats to both of u!
  • Wedding Yana & Sharul 10 Oktober 2010 at KL.attend to their wedding with Alin. nasib sempat jumpe both of them, and a few Unimap's student. Hadi.LInda.Liza.Erin.Tarqi. yang lain-lain tak sempat.Ishk. but, currently Yana is preggy.Mommy to be! weee~
  • wedding Yanie & Husband 10 Oktober 2010. Of course tak dpt nk attend, kedah siot! for sure. plus cuti yg limited.just able to wish congrats for her wedding! and another one preggy! mommy to be!!
  • Wedding Sulaiman & Wife 13 November 2010. Leman is schoolmate masa sekolah rendah. Superb terkejut bila tau dia kawin. unfortunately tak dpt attend as ada hal sket. btw, congrats! ur wife looks stunning.currently, leman is becoming daddy!
  • Wedding Didi & Faliq @7 November 2010 at KOta Tinggi Johor.Ah! yang ni anak buah aku kawin. dah melangkah-langkah bendul budak ni dan terasa makcik ni tak kawin-kawin lagi.Didi still studying in France and Faliq is co-pilot MAS. Both of them yang selalu travelling and sgt susah nk stay rumah baru diorg at Cahaya SPk, Shah Alam. Congrats!
  • Wedding Nora & Izwan 11 December 2010 at KL.attend with Adhel. meet Jannah, Ain Razali, Ain Abdullah, Faten Fatanah. Nora's wedding kt KL is at her husband side. Kawin dgn Izwan, which is twins.SO, hoepfully baby twins born is high possibility. LOL :)

Relationship.

Masih dengan KAMJ.untuk tahun ke 3.OMG.we've been together for 3 years! Bermacam dugaan,salah faham.. itu semua standard berchenta. so,wut else. insyaállah. tahun 2011 dan 2012 akan ada peningkatan to another stage. InsyaAllah.doa-doa kan la utk kebahagian kami. Mye & KAMJ. Amin.
Family.
Alhamdulilah.pertambahan ahli keluarga.my 1st brother in law.insyaällah, bakal anak sedara akan ada dalam tahun 2011.moga-moga sihat walafiat ibu dan anaknya.Amin! bila tah akk aku yg sorg tu nk kawin, if die lambat konpem aku lmbat gila. haha.ni gelojoh sgt nk kawin nape? mabuk? haha.

SGF.

alhamdulilah.setelah agak lame tak nk contact sana sini, akhirnya Trip to Bandung bulan July pencetus segala-galanya.jumpe juga SGF yang setelah sekian lama tak jmpe.but, still missing Wajihan and Azeela. ni dua ni paling lame tak jmpe. hehe. SGF.KipasSusahMati.SpasticoRomanio.wutever the name is, sayang korang sampai bila-bila.Amin.

.....

banyak lagi yang nak cerita of what had happen in the past 2010.from the good side and the bad side,suma banyak.bad side? takkan nk cerita. biarjelah simpan dalam hati dan let everything happened is a lesson.lesson ok? ingat satu pengajaran dan hopefully i'm not doing the same things and mistake whole over again. Amin. However, Thank you to God for everything that happened in my past life just makes me stonger and more matured.matured ke? sort of la. bukan totally matured, but in a few things ok la. wutever happened, life must goes on kan? berharap apa yang berlaku menjadi satu sejarah dan hidup yang seterusnya biarlah menjadi satu chapter yang baru.Insyaällah.


Oh God, please bless me in 2011.

3 comments:

ZoOLhEaLmE said...

i wish u all the best in 2011 .. hope ade la enhancement ini tahun ea .. semoga sihat dan smile always :)

Arifah said...

Tersenyum je nace review mye on wedding aku. hehe. =P

Thanks for coming dan memeriahkan majlis btw! ;)

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat