Thursday, June 11, 2009

cuti-cuti malaysia part : 'pegi mane oi!'


salam

cuti-cuti malaysia part 'oi oi pegi mane?'.


bukan plan sangat nk holiday ni. sebabkan cuti sekolah, dptlah aku keluar rumah dr terperuk mengadap laptop dan tv dan membuat kerja-kerja rumah yg sgt boring. haish. boring oo. minggu pertama cuti sekolah tabah lagi duduk rumah membuat rutin harian. serius aku boring. mcm mane la kalau yang fully surirumah tu. haish. macam mane la ek? mati kutu aku oo. lemak konpem bertambah-tambah. aku tak tipu. duduk kt rumah bru je brape minggu aku rs mcm dah bertambah berat.. takut oo berat naik.
disebabkan tidak bekerja. makan ditanggung berak cangkung. aku ikut je ape yg disuruh. buat tu, aku buat. buat ni, aku buat. yelah, bukan ade keje pun. cuma sibuk mencari kerja online. berharap sgt ada yg sangkut. ok. amin~ pegi kl kejap. bukan lame sgt pun. tiket dah la mahal. dulu 25 je. skang 33. jiwa betol la. duduk kl menghabiskan masa dgn si kembar yang sudah 8 bulan, kut. dah besar oo. cute siot! muke da semakin sama. konpius oo! lepas tu tengah malam sabtu, balik melaka. balik kampung. ohoo, rindu ooo kampung. melaka bandaraya bersejarah.


melaka bandaraya bersejarah. ceh.



kapal ape tah. aku mcm baru perasan kapal ni boleh naik. dulu terbiar je cmtu. yelah, cuti skolah.


bot-bot. ade tu ha. tak boleh nk captured gmba sgt mase ni. panas nk mmpus. sape la nk naik bot2 ni time panas ni. haishh..



depan bangunan stadhuys. nk amik gmba ni pun susah. puas halau org kat tepi.


beca-beca yang mengaut untung dasat menggila . ade ke patut satu jam rm40? mak aih.. kalau yg foreigner, lagi la mahal.




kapal samudera, kut. ingat nk naik. tapi, line up ticket berharga rm3 ramai nk mmpus. so, tgk dr luar je la.



kincir angin depan stadhuys.



kincir air.


*sila perhatikan awek di sebelah kiri. nak panjat2 plak. dah la kecoh. pening siot.*




satu beca sesat. mane tah pakcik die. sebenarnye, aku tgk pakcik asi-krim tu. haus doh sbb panas gila.



barang-barang yang sgt laku. feveret aku yg kaler ijau, pink n kuning tu. pebende tah name dia. tau makan je. :D





kat mitc, melaka. singgah mydin. ade performance. boring, ok. tapi, layan je.



entri ni cuma gamba tempat mane yg aku pegi. org-org yg terlibat, di entri akan datang. chiow~ assalammualaikum.




notakaki: tak sabar nk tunjuk gmba bibik.HAHAHA

1 comment:

apek said...

anda telah mendapat award..sila view blog sye..tq