Wednesday, October 1, 2014

Weekend Gateway


Perkara paling best dalam hidup is FAMILY!
LOVE!
At this AGE, baru realise mana yang penting dalam hidup yang selama ni ALLAH dah tunjuk depan mata
tapi still buat-buat buta.

FAMILY!
Bila susah, sapa tolong?
Mak, Ayah, Che Mai n Che Su.
Masa kat skolah, 
siapa yang concern pasal belajar kita?
Mak & Ayah.
Kalau kita travel mana-mana, siapa yang risaukan kita?
Mak Ayah.
Masa kita sakit, masuk hopsital,
Siapa yang kelam kabut naik KL sampai nangis2 tgk anak dia.
Mak & Ayah.
Masa nak balik Seremban dr KL naik train sampai silap laluan, 
siapa yang risau sampai nangis pengsan?
Mak Ayah!

MAK AYAH.
takde orang lain dalam dunia selain diorang berdua yang PALING BERHARGA.
takde orang lain dalam dunia yang 24jam pikir pasal anak dia.

betul x?
cuba dig more deeper selama 28 tahun hidup.
Kawan mana kalau kita susah?
Sedara mana datang kalau kita susah?
Cuba.
Kalau dipikir jadi ungkit, maka anggap la ia semua dah berlalu dan apa yang jadi tu jadikan pengajaran dalam hidup kita.
Dahulukan mana yang penting.
KELUARGA.

*****

Last weekends, balik Kota Tinggi.
Mana lagi nak melepak.
Walaupun perlaburan dari segi kewangan dan korban badan, gagah diri naik bas dgn little baby inside.
Alhamdulillah baby strong!
WEEEEEEEEEEEE

Sebenarnya ada kenduri Abg Am & Zarin.
Anak Sepupu.
Anak K.Midah & Abg Ramli.
Dewan di Institut Perguruan Temenggong Ibrahim, Larkin.








Lepas Majlis dalam lepas asar, ktorg straight pegi makan-makan family.
Bakar-Bakar Steamboat & Grill.
Lokasi : BBU, Bandar Baru Uda.
Belakang Jakel, Depan Plaza Angsana.
Satu Kepala : RM35
Kids below 7, FREE.
Recommended? Ok la. Melayu. 





Kenyang.
Tapi kesudahannya, perut keras teruk and muntah-muntah.
Baby x suka Mama makan pelik-pelik.
Redho je la.

Sedap gak makan steamboat ni. Grill.
Sekali sekale boleh la. Takleh selalu.


Last but not least,
THANK YOU ALLAH!


p/s: Alhamdulillah.


1 comment:

Ummi Abida said...

Salam Perkenalan! Wah, nampak menarik restoran Bakar-Bakar tu. Untuk satu kepala rm33 tu steamboat n grill sekali ke?

www.joysofummi.blogspot.com